Новини


Реколекції під проводом Владики Гліба Лончини

З 9 по 16 серпня 2015 р. у реколекційному домі Преподобної Йосафати Гордашевської в Надвірній відбулися реколекції для сестер під проводом Преосвященнішого Владики Гліба Лончини. Протягом цього часу сестри роздумували над подією Переображення Ісуса Христа на горі Тавор.

На конференціях Владика Гліб наголошував над важливістю споглядання слави Ісуса на Таворі для того, щоб зрозуміти добровільні страждання і смерть Божого Сина. Сестри також роздумували над поведінкою учнів, які бачили славу Ісуса Христа з метою скріплення перед важким випробуванням віри, коли вони бачили схоплення і смерть свого Вчителя. Преосвящений Владика заохочував сестер шукати і вдивлятись у Таворську славу Христа у своєму житті, бо ж кожен її переживає, але часом так зосереджений на щоденних справах, що не помічає слави Христа у буденності.

Ці реколекції були закликом для сестер до переображення себе у Господі, шляхом споглядання цілого життя Христа з ціллю втілити поведінку, думки і слова Ісуса у своєму житті, слідуючи словам Євангелія від Луки: «Приклад дав я вам, щоб і ви чинили так само.»

Наповнені благодаттю і славою Отця через Переображення Його Сина, наприкінці реколекцій 4 новички – с. Віра Герман, с. Юстина Іванчук, с. Анна Шабля і с. Тимотея Витрикус склали свої Перші Обіти: Послуху, Чистоти і Убожества, виявляючи готовість служити Христові там, де є найбільша потреба. Також 6 сестер-юніораток: с. Євтимія Швачук, с. Веніямина Кузь, с. Віталія Савшак, с. Романа Левочко, с. Марта Воловець, с. Магдалина Шульгіна склали свої Тимчасові Обіти. Цього дня ціле Згромадження Служебниць радіє разом і бажає сестрам – святості.

c. Магдалина Шульгіна, СНДМ


© 2015.Усі права застережено