Новини


Святкування дня Преподобної Йосафати у Жовкві

20 листопада наша Церква вшановує день Преподобної Йосафати Гордашевської. По всіх монастирях Сестер Служебниць по цілому світі і в багатьох храмах у цей день відбуваються урочисті богослужіння, святкові академії, почитання мощей Блаженної. У такий спосіб дякуємо Богові за її дар для Церкви і українського народу, якому всеціло посвятила своє життя в нелегкі для нього часи.

Святкування в Жовкві розпочалися Великою Вечірнею з Литією в храмі Серця Христового оо. Василіян і продовжилися богослужіннями в храмі, у монастирі Сестер Служебницьі в с. Воля Висоцька.

Численні вірні взяли участь в спільній молитві через заступництво Преподобної Йосафати.А завершення святкування співпало з візитацією с. Терези Слоти, Генеральної Настоятельки. Святковою академією, яку підготували сестри за участю дітей і молоді з катехитичної школи, закінчилися дні вшанування Преподобної Йосафати.

Інсценізації першої вечері с. Йосафати з кандидатками, служіння сестер хворим і бідним людям, декламація віршів і виконання пісень в особливий спосіб пригадали учасникам дійства про життя і харизму перших Сестер Служебниць, яка продовжується в їхніх сучасних послідовницях.

А «родзинкою» цього заходу були «медівнички від с. Модести», які напекли молоді сестри з прикріпленими цитатами від Преподобної Йосафати.

Дякуємо Богові за ту, яка відважно відповіла на потреби Церкви і українського народу бути першою Сестрою Служебницею НДМ і тепер молиться за нас у вічності! Слава Богу, честь Марії і нам мир!

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено