Новини


Свято Преподобної Йосафати у Стрию

19 листопада у Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці у Стрию святкування Блаженної Йосафати розпочалися Великою Вечірнею із Литією, яку очолив Адміністратор храму, стрийський декан о. Мирон Гринишин. Після спільної молитви всі присутні мали змогу вшанувати мощі Блаженної Йосафати, які знаходяться у монастирі Сестер Служебниць у Стрию.

Також діти з катехитичної школи ім. Петра Вергуна під керівництвом с. Партенії Куць показали виставу про життєвий шлях Блаженної Йосафати, а ще розказували віршики та співали пісні про першу Служебницю.

Можна почути, що важко в сьогоднішньому світі наслідувати Христа. Ми не є свідками Його численних чудес, не бачимо Ісуса, не чуємо Його слів. Проте Божі сліди можемо знайти в Святому Письмі, зокрема в Євангелії. Тому бути християнином сьогодні – це наслідувати Його в усьому. Перейнятися Його думками, пильно зберігати в серці Боже Слово та чинити діла, які Він чинив. Сестра Йосафата, є прикладом для нас сьогодні, як відповісти на покликання, вірність у посвяті. Основним кредом служіння сестри Йосафати, як продовження вчення Христа, було «всюди, де б’ється серце людське, треба і праці над ним».


© 2015.Усі права застережено