Новини


Святкова мить життя з Преподобною Матір'ю Йосафатою

То був звичайний дощовий день в Києві. Ніщо не зраджувало його урочистості з огляду на рутинну працю у будні в стінах Апостольської Нунціатури в Києві. Звичайно, про цей день пам'ятають не лише Сестри Служебниці, а й усі працівники (дехто записав цей день зумисне у свою нотатку, щоб, бува, не забути!). Так було і цьогоріч, у день спогадування пам'яті Преподобної Йосафати Гордашевської.

Спільнота Сестер Служебниць, монс. Пйотр Тарнавські, Тимчасово повірений у справах, та працівники Апостольської Нунціатури зібрались на спільну молитву перед іконою та мощами Блаженної. Сестра Ольга Трембач пригадала присутнім про красу дару святості життя преп. Йосафати, вірності покликанню, великодушного наслідування Христа впродовж чернецтва та приклад відданого й ревного служіння для вбогих і потребуючих. Сестра наголосила, що цей дар святості Йосафати і спільнота сестер служебниць зокрема, і Церква в цілому отримала під час візиту св. папи Івана Павла ІІ в Україну. Як і кожен дар, так і цей є саме для того, щоб ним ділитися. Опісля заохотила усіх до вдячності Богові за життя та ті дари, якими Господь Бог щедро обдаровує кожного зокрема та на вартості спільної молитви.

Молитва за заступництвом Преподобної звершувалася в намірі України, родин, близьких та знайомих осіб, а також в особистих потребах, уповаючи на допомогу та ласкаве заступництво небесної покровительки Йосафати. Вже стало добрим звичаєм, що в цей день - солодкий почастунок для всіх, бо ж Йосафата любила робити несподіванки, а цукерки для дітей завжди були у неї в кишенях...

Інформацію подали Сестри Служебниці НДМ зі спільноти Апостольської Нунціатури в Києві


© 2015.Усі права застережено