Новини


Сестро Йосафато, моли Бога за нас!

20 листопада Церква спогадує пам'ять Преподобної Матері Йосафати Гордашевської. У цей день духовні та миряни поспішають до монастирів Сестер Служебниць по цілому світі, щоб разом молитися через заступництво першої Служебниці у різних намірах і потребах. Особливим моментом для присутніх на моліннях є можливість доторкнутися до мощей блаженної Йосафати Гордашевської та просити її заступництва.

У день свята у каплиці Провінційного дому Сестер Служебниць у Львові були виставлені мощі Преподобної Йосафати для усіх, хто бажав прийти і помолитися. У всіх моліннях до Преподобної Йосафати брала участь с. Тереза Слота, Генеральна Настоятелька Згромадження, яка зараз здійснює візитацію монастирів Сестер Служебниць в Україні.

Протягом дня приходили миряни, священики, богопосвячені особи. Особливо багато було на святі дітей. Варто згадати, що Преподобна Йосафата є особливою покровителькою для родин, які не мають дітей. Через молитву за посередництвом Преподобної Йосафати кілька родин вже вимолили у Бога дар батьківства, тому теж зі своїми діточками прийшли подякувати Преподобній Йосафаті.

Перша Сестра Служебниця Йосафата була дуже чутливою до обставин свого часу і навчала сетер передавати іншим ті вічні правди Євангелія. Її життя було сповнене великою любов’ю до Бога, яку вона реалізувала у любові до ближнього, у бажанні святості й у ревному служінні потребам свого народу. Вона сповіщає сучасній людині радикальну потребу і красу євангельського життя, навчає гармонійно втілювати свою віру в життя, яка є злукою з Христом у любові до ближнього. Тож «Сестро Йосафато, моли Бога за нас!»



© 2015.Усі права застережено