Новини


Свято Блаженної Йосафати в Лондоні

22 листопада 2015 р. в катедральному храмі Пресвятої Родини в Лондоні відзначили пам'ять Блаженної Йосафати Гордашевської. На кожній Літургії священики виголосили проповіді про співзасновницю Згромадження Сестер Служебниць. А після дитячої Літургії діти з катехитичної школи Ісуса, яку провадять сестри разом з катехитками, мали невеликий виступ про нашу українську святу. Все розпочалось піснею «Рідна і блаженна», яку заспівав наш кафедральний хор «Промінь надії».

Опісля діти декламували вірші та заспівали пісню «Ласками багата». Зі щирих дитячих уст линули слова подяки і любові Богові за дар життя Блаженної Йосафати. Думаю, нікого не залишили байдужими слова вірша, якого продекламував Денис з групи дошкільняток:
Пильні діти радо йдуть
до книжок і вервиць,
Бо ледачих не візьмуть
до Сестер Служебниць.

На завершення свята хор під керівництвом п. Петра Кочанського заспівав ще одну пісню «Повна ласки-благодати». Парафіяни мали можливість також отримати іконки Блаженної Йосафати. Хоча Сестри Служебниці працювали у Лондоні з 1957 року, та таке свято тут пройшло вперше. Сподіваємось, що це стане доброю традицією та наші парафіяни зможуть щороку більше та більше пізнавати нашу рідну та українську святу Блаженну Йосафату.

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено