Новини


Реколекції для катехитів Донецького Екзархату

25 – 27 вересня 2015 р. відбулися реколекції для катехитів Донецького Екзархату, які організувала с. Єроніма Вовчак, Голова Катехитичної Комісії Донецького-Екзархату. Реколекційний будинок оо. Василіян в Брюховичах гостинно прийняв 30 осіб, які приїхали з різних міст України: Донецька, Красноармійська, Курахово, Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Львова, Тернополя, Києва, Вишгорода. Люди, більшість яких опинилися поза своєю домівкою, все ж дуже проникливо відчувають свою приналежність до УГКЦ в Донецькому Екзархаті. Тому зустріч спільноти, яку вони цінують і люблять, була чи не найбільшою радістю і пережиттям у цих днях.

Слово Преосвященного Владики Венедикта Алексійчука, Єпископа-помічника Львівської Архиєпархії, який розпочав ці реколекції, було добрим впровадженням у молитву, уважне слухання і відкриття свого серця на подальше діяння Духа Святого.

А продовжив голошення Слова Божого о. Матей Химинець, ЧСВВ. У своїх проповідях отець Матей наголосив на важливості гідно, з любов’ю приймати свій хрест, «ярмо» якого стає «легким», якщо дивитися на нього з погляду Божого Провидіння і не боятися торкнутися його. Тоді Хрест Господній стає «зброєю миру і знаком радості» - саме такою була назва цих реколекцій.

Завершилися дні духовної віднови в день свята Воздвиження Чесного Хреста. Після Божественної Літургії відбувся Чин вручення катехитам Благословення на катехитичну діяльність та спільне ділення пережитим досвідом і почутим Словом. Скріплені на дусі, зі словами вдячності Богу, провідникам і організаторам цих реколекцій, катехити роз’їхалися по своїх парохіях, щоб ще з більшою ревністю і любов’ю «проголошувати об’явлене Слово Боже і подавати науку Церкви» всім, до кого будуть послані служити.

c. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено