Новини


Генеральна Настоятелька відвідала спільноту сестер у Бережанах

13 листопада 2015 Генеральна Настоятелька с. Тереза Слота в супроводі с. Марти Козак, Генеральної Заступниці, розпочала візитацію спільноти сестер дому Співстраждання Божої Матері у Бережанах, що на Тернопільщині.

У каплиці сестри разом занесли подячну молитву до Пресвятої Богородиці. Настоятелька дому с. Вінкентія Назаркевич привітала с. Терезу у славетних Бережанах, адже Сестри Служебниці тут проживають від 1907 року, й у свій час тут побувала Преподобна Йосафата, співзасновниця нашого Згромадження. С. Вінкентія побажала Мати Генеральній доброго перебування на час візитації, радості та миру.

Сьогодні у бережанській спільноті служать Богові і людям чотири сестри: с. Надія Кобрин, найстарша за віком, яка відсвяткувала у квітні цього року 80-літній ювілей життя, а також с. Леонтія Зола, с. Діонісія Трач і с. Вінкентія Назаркевич.

Сестри активно задіяні в апостоляті: с. Вінкентія бере участь у молитовній спільноті «Еффата», яка збирається, щоб ділитись Божим Словом, в організацїї «Карітас» та випікає просфору; с. Діонісія катехизує дітей, які готуються до урочистого Святого Причастя, групи «Марійської дружини», дітей у інтернаті та селі Вільховець. Дуже важливим апостолятом старших сестер Надії і Леонтії є молитва.

с. Вінкентія Назаркевич, СНДМ


© 2015.Усі права застережено