Новини


Літній табір в Караганді

Традиційно, ось вже п’ятий рік при церкві Покрова Пресвятої Богородиці в Караганді (Казахстан) Сестри Служебниці разом із молоддю організовують літній табір «Веселі канікули з Богом» для дітей різного віку.

Радіє душа, коли бачиш, як Господь приводить до храму нових дітей, а саме найбільше через літній табір. У цьому році в нас було понад сорок дітей, а з них дванадцять нових. Як добре, коли приходять і залишаються нові діти. Бо добре бути в церкві, добре бути в товаристві всіх учасників табору.

Як добре, коли приходять і залишаються нові діти. Бо добре бути в церкві, добре бути в товаристві всіх учасників табору.

Програма табору різноманітна. Починається з молитви в храмі і тут, на Службі Божій, експромтом створюємо дитячий хор, і виходить досить непогано співати на Славу Божу! А хлопці різного віку стараються прислуговувати в святилищі.

Опісля, як звичайно, руханка, перекуска, співання Гімну Казахстану і України, що розвиває в дитячих серцях любов і патріотизм до Батьківщини, в якій живеш, і Батьківщини – України, якою все життя жили і зберігали любов в серці вимушено переселені через репресії і депортації рідні дітей і молоді.

Також молодь, яка є для сестер великою підтримкою, проводила з дітьми ігри, робила різні творчі роботи, слідкувала за дітьми у вільний час. А також підготувала з дітьми чудові виступи в останній день табору, представляючи Україну і Казахстан.

Молімось і надалі всі разом, щоб на майбутнє до Церкви Господь через дітей привів і їхніх батьків, і щоб вони побачили і відчули, як в Церкві добре і залишилися.

Також, дякувати Богові, на запрошення священиків Сестри Служебниці вже побували в Алма-Аті , в Павлодарі і по різних віддалених селах, де мали можливість разом з отцями відвідати мирян нашої Церкви. Їздили в Алма-Ату з мощами Преподобної Матері Йосафати, а в Павлодар - з копією Ікони Зарваницької ікони Матері Божої. У дорозі спілкувалися з людьми різних національностей і віросповідань. Благословляли людей трьома мовами: українською, російською і казахською! «Кудай жар болсин», що означає: Нехай Господь буде з Вами!

С. Анастасія Балінська, СНДМ
Караганда


© 2015.Усі права застережено