Новини


Реколекції для Донеччан

1 – 3 травня 2015 року в реколекційному домі оо. Редемптористів у Львові відбулися реколекції «Бути з Господом» для донеччан, вірних УГКЦ.

Духовну віднову організувала с. Єроніма Вовчак,СНДМ, Голова Катехитичної Комісії Донецького Екзархату. В умовах, у яких опинилися мешканці східних регіонів України, ця зустріч для них була знаком великого Божого благословення і причиною правдивої радості. Адже багато з них роз’їхалися по різних містах України і довший час не мали можливості зустрічатися. А в реколекціях взяли участь 25 катехитів, які проживають на даний час у Львові і області, Києві, Вишгороді, Кривому Розі, Слов’янську, Красноармійську, Енергодарі.

Своїм досвідом про вміння слухати Боже Слово і себе, про інтерактивні методи молитви Святим Письмом ділилися о. Михайло Станчишин, ТІ, п. Тетяна Чекало, практичний психолог Інституту психічного здоров’я при УКУ і с. Єроніма Вовчак СНДМ. Також з нагоди року, присвяченому Митр. Андрею Шептицькому, більше пізнавали його особу через його молитви, твори, його служіння Церкві і народові.

Спільна молитва, дружня атмосфера, насичена і цікава програма дозволили його учасникам відновити свої духовні і фізичні сили, а також здобути новий досвід для подальшого християнського життя в нелегких життєвих обставинах, про що свідчать їхні відгуки:

– «Своїми глибокими та багатими змістом конференціями, проповіддю, молитвою «слухати Бога» провідники семінару розпалили ще більший вогонь віри в моєму серці, та бажання змінюватися. Особливо запам’яталась молитва-медитація, яка доторкнулась до кожного серця. Та пізнавати себе і Бога ми могли не лише роздумуючи на самоті, але і співаючи духовні пісні, спілкуючись з ближніми, бо тут, в чужому місті, ми стали однією великою родиною. Серце – символ нашої єдності і любові. Всі разом ми взяли від цієї зустрічі натхнення, радість, віру і любов, з якими впевнено можемо повертатись в наше звичайне, повсякденне життя. Дуже вдячна с. Єронімі, яка опікується донеччанами і змогла так вдало організувати реколекції. Вже не дочекаємося наступної зустрічі».


© 2015.Усі права застережено