Новини


Вечір Пам'яті Блаженнішого Любомира Гузара

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української греко-католицької церкви, 26 лютого 2023р. Б., в Патріаршому Соборі Воскресіння Христового в м. Києві, проголосив цей рік, роком Патріарха Любомира Гузара.

З цієї нагоди сестри і дівчата соціального центру «Дім надії», провели вечір, приурочений постаті Блаженнішого Патріарха Любомира (Гузара). У програмі дівчата представили коротку біографію цієї Особистості, написану в поетичній формі журналісткою Тетяною Шпайхер. Також цитували і прослухували записи з голосом Блаженнішого Любомира, які були звернені до молоді «про важливість молодечого віку». Не оминули ми в цій програмі і теми про єдність християн, якій Блаженніший Любомир протягом свого життя присвячував багато часу. Ми, опираючись на Його роздуми, вчилися правдиво християнського життя, оскільки наша група дівчат є багато конфесійною. Зараз переживаємо час війни, то зосередились і на темі любові до України і українців. Згадали і про день вишиванки, який цього дня відзначали в Україні. І, звичайно, не обійшлося без української пісні, яку радо підспівували запрошені гості.

На закінчення дівчата приготували солодку випічку з українською символікою, до якої ще додали цитату Блаженнішого Любомира, і роздали її всім присутнім.

Після цього всі пішли на скромний почастунок і щире спілкування, адже ж чеснота гостинності була дуже характерною рисою Патріарха Любомира (Гузара).

С. Вероніка Хитра, СНДМ

Настоятелька спільноти сестер Соціального центру «Дім надії» у Львові


© 2015.Усі права застережено