Новини


У Львові пройшла формаційна зустріч настоятельок Провінції

У днях 30 березня-02 квітня 2023 року у Провінційному домі Благовіщення Божої Матері у м. Львові проходила формаційна зустріч настоятельок Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні.

31 березня своїми духовними науками про молитву особисту та спільну та про взаємодію у спільноті, на досвіді східних отців Церкви, поділився із сестрами ігумен Свято-Успенівської Унівської Лаври ієромонах Йона Максім.

А ввечері учасниці мали нагоду відвідати каплицю Генерального дому Згромадження Сестер Святого Йосифа, де спочивають мощі співзасновника нашого Згромадження Слуги Божого о. Кирила Селецького.

Наступного дня о. Віталій Храбатин мав три науки про віру і молитву жінок Старого Завіту. Придивляючись до постатей Сари, Естери, Юдити, Девори, Рути та Ноеми, Соломії та Анни, сестри бачили, як Господь діяв у вибраному народі через конкретних жінок, які разом із чоловіками довершували його історію.

Цікавинкою зустрічі була презентація нового катехитичного підручника приготування до Першої Сповіді та Урочистого св. Причастя, який опрацювала с. Бернадета Ярославцева, Провінційна Заступниця. С. Бернадета дуже творчо поділилася своїми катехитичними напрацюваннями.

Кожна формаційна зустріч є нагодою для сестер до глибшого вкорінення у таїнстві Христа через спільну молитву, ділення досвідом, слухання Божого Слова. Сестри не лише слухали різні вказівки чи поради з боку вищих настоятелів. С. Христофора Буштин, Провінційна Настоятелька, запросила учасниць формаційної зустрічі поділитися роздумами над питанням – що я бажала б змінити у Провінції протягом наступного п’ятиліття і який мій конкретний вклад у цю пропозицію. Сестри ділилися досить цікавими ідеями та побажаннями.

Формаційна зустріч добігла до завершення і учасниці повернулися до своїх спільнот та парафій з новим запалом, з бажанням надалі працювати для свого народу, а також молитися одні за одних.


© 2015.Усі права застережено