Новини


Зустріч богопосвячених осіб Одеського екзархату

Уже традиційно, напередодні свята Стрітення Господнього, богопосвячені особи Одеського екзархату збираються на спільну зустріч. Цьогоріч така зустріч відбулася 10 лютого 2022 року у монастирі Отців Василіян в місті Херсоні.

Зустріч очолив синкел у справах монашества Одеського Екзархату о. Йосиф Монтес, ВС.

У зустрічі взяли участь:

Отці Василіяни з Херсону, Отці Згромадження Воплоченого Слова зі Скадовська та Отці Згромадження Святого Апостола Андрія з Чорноморська.

Сестри Служебниці Непорочної Діви Марії з Одеси та Сестри Згромадження Святого Йосифа Обручника Пречистої Діви Марії з Южноукраїнська.

Зустріч розпочалася БожественноюЛітургією, яку очолив ігумен Скадовського монастиря о. Михайло Леспух, ВС, у співслужінні з ієромонахами та за участю черниць, а проповідь виголосив ігумен Херсонського монастиря о. Віталій Лотоцький, ЧСВВ.

Після сніданку, були представлені дві доповіді. Першу – виголосив о. Григорій Джала, МЗСАА на тему: «Перемінюйтесь обновленням вашого розуму». Другу – виголосив о. Йосиф Монтес, на тему: «Любов і вдячність».

Завершилася зустріч богопосвячених осіб обідом в монастирі Отців Василіян, під час якого також мали нагоду до спілкування та взаємного обміну думками.

Цей день для всіх учасників став ще однією нагодою духовного збагачення, яке, відповідно, стане підтримкою та заохоченням для кожної спільноти, і для кожного зокрема, ще з більшою ревністю працювати для поширення Царства Божого.

«Монаше життя є завжди мотивоване любов’ю Бога. Святий Дух є автором кожного монашого покликання».

За матеріалами: https://www.facebook.com/monastur.osbm.kherson


© 2015.Усі права застережено