Новини


Піша проща до Крехова на честь Матері Божої Верхратської

Цьогорічна піша проща до Крехова на честь Матері Божої Верхратської 30-31 липня 2022 року відбулася в особливих умовах. З ініціативи о. Василя Мендруня, ЧСВВ, така подія відбувалася вдруге. Вона була не такою численною як зазвичай, проте не менш духовною.

До неї долучився також новіціят Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії з Жовкви разом з групою дівчат. Розпочали похід з молитви у каплиці та вирушили в дорогу. Кожна брала особисте намірення, проте найголовнішим було - за нашу Україну. Подолали більше 15 км, під час яких спілкувалися, спільно молилися, ділилися досвідами та співали пісні.

Вже в Крехові розпочалася молитовна програма з освячення води на джерелі, пізніше була Хресна Дорога по Побійній горі, до якої приєдналися сестри. Провадив молитву ігумен Крехівської обителі о. Володимир Маланюк, ЧСВВ, у пісенному супроводі братів-семінаристів.

По закінченні Хресної Дороги, розпочалася Божественна Літургія, яку очолив о. Веніямин Чернега, ЧСВВ. Після Служби Божої молилися Велику Вечірню та Акафіст.

На молитовні чування приїхали паломники з різних міст та сіл. Своєю присутністю вони наповнювали молитви.

Наступного дня, в неділю, святкування розпочалися Утренею та Архиєрейською Божественною Літургією, яку служив Владика Василій Тучапець, ЧСВВ, екзарх Харківський, у співслужінні з Протоігуменом отців Василіян в Україні та запрошеними гостями.

Під час проповіді Архиєрей звернув увагу на Ісуса, який з натхненням звіщає Добру Новину всім. Також розповів історію походження ікони Богородиці та чуда, які ставалися біля неї.

Наприкінці Владика висловив подяку за пожертви парафіян, оскільки схід України зараз дуже потребує підтримки, яку захід надає.

Як символ єдності місцевий хор заспівав духовний гімн «Боже Великий, Єдиний». З благословенням Владики та окроплення свяченою водою, вірні поверталися до своїх домівок натхненні та щасливі.

Новичка с. Тереза Олійник, СНДМ


© 2015.Усі права застережено