Новини


І зібралися разом…

Навчальний рік у новіційній школі УГКЦ дійшов до свого завершення. Як і кожен семестр, сестри-новички, за організацією Комісії у справах монашества, головою якої є владика Михаїл Бубній, ЧНІ, мали виїзну зустріч до м. Моршин. Їх радо прийняли Сестри Згромадження Пресвятої Родини. У домі св. Пантелеймона всі мали спільну Божественну Літургію та опісля сніданок. На даний час сестри приймають вимушено переселених людей з різних міст України, тож мали можливість засвідчити їм Бога та свій досвід.

Впродовж ранку мали спільне проведення часу. Пройшлися неймовірно красивим лісом, багато говорили, сміялися, фотографувалися, милувалися та раділи.

Після смачного обіду могли скористатися соляною кімнатою, яку мають Сестри у своєму домі, адже одна з функцій будинку - лікувально-профілактичне відновлення людей. Добре відпочивши, знову зустрілися разом на обговорення та ділення своїми переживаннями протягом цього навчального року. Сестри-новички висловлювали свої подяки за дари, отримані на школі. Зокрема, це дружня атмосфера, підтримка, розуміння, цікаві та пізнавальні науки, спільні обіди та ділення досвідами.

Після цього організували зустріч з людьми, які живуть у сестер. Разом поспівали, розповіли одні одним хто ми і звідки. Неоціненний скарб - бути свідком Бога для людей, які тільки починають Його пізнавати.

На завершення дня відбулася молитва-подяка, де кожен з присутніх міг висловити свої прохання та намірення Творцеві.

Новіціяти різних Згромаджень щиро вдячні с. Магдалині Витвицькій, ЧСВВ та с. Єремії Стеблині, ЧСВВ за організацію, провід та відкриті серця до молодих монахинь. Бажаємо наснаги та сили у їхніх нелегких служіннях.

Новичка с. Тереза Олійник, СНДМ з Жовкви


© 2015.Усі права застережено