Новини


Такого в історії ще не було …

Цього року сестри-новички та кандидатка разом з с. Дарією, магістрою новіціяту, за організацією Провінційною сестрою Мирославою їздили на свято до Перемишля, де мають новіціят сестри Провінції Матері Божої Неустанної Помочі з Польщі. Суботнього ранку 4 червня виїхали в подорож та розпочали наш день Божественною Літургією.

Найперше, коли приїхали до сестер у Перемишлі, мали велике знайомство, адже з'їхалися сестри з різних міст Польщі, зокрема Провінційна Настоятелька с. Магдалина. Пізніше новіціят з України відвідав екуменічний центр соцільної допомоги, який є під опікою наших сестер у Пралківцях. У цьому комплексі здійснюють лікування та реабілітацію безліч людей під проводом фахових спеціалістів. Також є окремі приміщення для людей, позбавлених опіки близьких, і там вони проживають постійно.

У неділю був особливий день. Кандидатка Софія Карпів прийняла чин облечин та отримала монаший одяг і ім'я - с. Вікторія. Службу Божу очолив Митрополит Перемисько-Варшавської Архиєпархії владика Євген Попович. Йому співслужили отці Архикатедрального Собору та батько с. Вікторії о. Роман.

Під час святкового обіду український новіціят привітав новооблечену сестру зі святом та приготував для неї музичні привітання і подарунки.

Після цього запрошені гості та сестри мали нагоду молитися молебень за наших воїнів та Україну біля стіп оригінальної ікони Богородиці «Милосердя Двері» у м. Ярославі. Місцевий парох розповів історію храму та ікони. Повернулися до Перемишля і завершили день спільною трапезою.

6 червня після Літургії та сніданку новіціят вирушив до другого дому сестер у Перемишлі. Поспілкувалися з сестрами та вирушили поглянути місто. Найцікавіше було оглядати храми та костели 17-18 ст., котрі зберегли свою архітектуру та величність.

Побували також на оглядовому майданчику Kopiec Tatarsky та були в замку Красіньських у Krasiczyn.

День завершили Молебнем до Христа Чоловіколюбця у Перемиській спільноті сестер.

Насичені духовно та фізично духом наших сестер, природи та молитви, сестри щасливо повернулися до рідної України.

Новичка с. Тереза Олійник, СНДМ


© 2015.Усі права застережено