Новини


Відбулася конференція, присвячена о. Єремії Ломницьому, ЧСВВ

8 лютого 2022 року Згромадження Сестер Служебниць відзначає 162 річницю з дня народження одного зі засновників - о. Єремії Ломницького, ЧСВВ. З цієї нагоди відбулася онлайн-конференція, у якій єдналося близько 300 сестер із різних континентів.

Доповідачами були: високопреподобний о. Генезій Віомар, ЧСВВ, Протоархимандрит, та с. Любомира Надич, СНДМ, постулатор у беатифікаційному процесі о. Єремії.

Отець Генезій свою промову розпочав молитвою. Пізніше розповів біографію о. Ломницького та висвітлив тему святості щодо нього. Представив декілька думок про Добромильську реформу, у якій був залучений о. Єремія. Після якої, власне, і розпочав проводити, так звані, «народні місії», в яких брали участь тисячі вірних нашої Церкви.

Основною духовною цінністю отця Єремії була свідомість про постійну Божу присутність у його житті. Ознаками духовності були:

- виявлення власної негідності, усвідомлення великої прірви між Богом і людиною;

- велике довір'я до Бога;

- любов і милосердя, які випромінювали з отця.


Продовжила конференцію с. Любомира. Сестра зауважила, що о. Ломницький радикально вів богопосвячене життя, показуючи власний приклад молодим сестрам.

Співзасновник був чуйним на знаки часу та вмів відповісти на них. Як наслідок, «викохав під серцем» думку про заснування нового Згромадження. Втілюючи в реальність цю ідею, отець надав Згромадженню питомого духа, який досі панує серед сучасних сестер.

Своїх дочок він виховував до духовного материнства, бо вважав, що виховання сердець народу треба починати з дітей та молоді, а краще за сестер цього ніхто не зробить.

Також с. Любомира зачитувала фрагменти з листів отця до сестер, які їхали на перші місії до Канади та Бразилії.


Генеральна Настоятелька Мати Софія Лебедович підсумувала попередньосказане доповідачами та подякувала кожній сестрі зокрема за присутність та участь в конференції.

У свою чергу, як молоді сестри-новички, хочемо висловити свою вдячність за можливість більшого пізнання Слуги Божого о. Єремії Ломницького та за дух єдності між сестрами, який вони досі зберігають та передають наступним поколінням.

Новичка с. Тереза Олійник, СНДМ


© 2015.Усі права застережено