Новини


Новини з соціального центру ССНДМ у Львові

Звуки сирени, новини, тривога, невизначеність, втрати, страх – напевне не має українця, якого б не зачепила війна... Ми молимося за перемогу, віримо в неї, але також маємо діяльно наближувати цей день. У соціальному центрі сестер Служебниць НДМ сестри з дівчатами долучилися до ярмарку для потреб ЗСУ, приготувавши різні смаколики, які продали на парафії Блаж. Йосафати у Львові. Вилучені кошти передали для наших Захисників, які героїчно щоденно захищають нас від російських агресорів. А також – долучилися до збору коштів, закупівлі та відправлення потрібних речей для українських Воїнів.

Вже теж завершився кількамісячний цикл психотерпавтичних тренінгів, які організували с. Єроніма Вовчак, директор соціального центру разом з мешканкою центру Оленою Кузів. Протягом цього часу в тренінгах взяли участь до 100 осію: ВПО, мешканки центру і бажаючі львів’яни. На завершення організатори приготували виставку робіт учасників з артерапевтичних зустрічей і – футболки з їхніми малюнками, які їм подарували.

Для частини учасників зорганізували спільну поїздку в Тустань - середньовічну наскельну фортецю, унікальну пам’ятку історії 12-16 ст., Кам’янецький водоспад і Журавлине озеро. Для багатьох з них, зокрема - людей зі Сходу та Півдня України, це було досить пізнавально і корисно.

«Все, що пов’язане з війною з росією вплинуло на мене і на моїх знайомих дуже гнітюче. А такі тренінги заставляють задуматись над змістом життя, переосмислити ставлення до нього, змінити пріорітети і цінності. Знання, отримані на тренінгах, застосовую в повсякденному житті, ділюся зі знайомими, учнями, колегами. Тому дуже вдячна організаторам», - ділиться одна з учасниць заходу Олександра.

«Дякую за хорошу організацію, приємну атмосферу, цікаві презентації та усміхнених, щирих спеціалістів, які вчили нас дбати про свій внутрішній комфорт. Все було цікаво, професійно і доступно!», - говорить Олена з Харківської області.

Ми маємо продовжувати жити тоді, коли ворог так знецінює дар життя; цінувати тих, хто поряд і хто на відстані; вміти подбати про себе і святкувати, попри все. Тому сестри з соціального центру продовжили наші традиційні святкування уродин дівчат і сестер. З нагоди літньо-осінніх уродинників с.Єроніма організувала поїздку в Кам’янець-Подільську фортецю – чудовий історичний комплекс 13-14 ст і гордість Буковини – Хотинську фортецю. Там же відсвяткували уродини декількох дівчат. По дорозі додому учасники подорожі відвідали ще Скалатський замок. Для дівчат, мешканок центру, це нагода всебічного розвитку, а також спільні заходи сприяють розвитку зрілих, міжособистісних стосунків.

Дякуємо Богові, ЗСУ і Добродіям за можливість виконувати своє служіння в нашому центрі для всіх, хто цього потребують.

С. Єроніма Вовчак, СНДМ

Директор соціального центру


© 2015.Усі права застережено