Новини


Новини із Соціального центру «Дім надії» зі Львова

Спільнота сестер соціального центру «Дім надії», які приймають внутрішньо переміщених осіб з перших днів війни, продовжують служити, відповідаючи на їхні базові потреби, а також дбаючи про соціокультурну включеність наших гостей.

Із цією метою с. Єроніма Вовчак з Оленою Кузів, мешканкою центру, організували для них екскурсію «золотою підковою Львівщини» - популярним туристичним маршрутом найбільш відомими замками Львівської області, велику оглядову екскурсію Львовом на «чудо бусі», а також - у місто-музей Жовкву і Крехівський монастир.

З кожної екскурсії переміщені особи зі Сходу України поверталися з гарними враженнями, зачудовані українською історією, культурою, мистецтвом. Такі заходи також сприяють їх більшій національній самоідентифікації. Важливим для нас у цьому контексті є також декларація нашої віри в Бога, християнських цінностей, діяльної любові до Бога і Батьківщини. З огляду на це ми теж пропонуємо нашим гостям оглядові екскурсії храмами Львова і пізнання правд християнської віри через євангелізацію і катехизацію.

Остання небуденна подія, яка відбулася в соціальному центрі – перша Сповідь і урочисте Святе Причастя чотирьох осіб, з числа ВПО, була вислідом тривалих катехитичних зустрічей з ними с. Єроніми Вовчак. Уділив їм Тайну Покаяння і відслужив Божественну Літургію в каплиці центру о. Йоан Школик, Протоігумен оо.Василіян. Після вручення пам’яток про першу Сповідь і привітання її учасників, спільно взяли участь в святковому сніданку. Ділячись своїми враженнями і думками наші гості підкреслили силу Божого Провидіння, яка привела їх саме в наш дім і вони змогли одержати знання про життя християнською вірою, а також – вперше з’єднатися з Христом в Святих Тайнах Покаяння і Пресвятої Євхаристії. А ми також дякували Богові за Його безмежну любов до своїх дітей, яких безнастанно шукає і кличе до спасіння.

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено