Новини


У соціальному центрі сестер Служебниць НДМ «Дім надії» у Львові розпочався новий начальний рік

Попри невизначеність через війну з росією, освітній процес все ж розпочався і триватиме протягом року, згідно рішення міністерства освіти і науки України. Тривалість, структура і форма навчання на початок навчального року є здебільшого узгоджені, хоча , звичайно, можливі зміни, як реакція на нові виклики під час війни.

І все ж в соціальному центрі з 1 вересня 2022 року проживатимуть 23 дівчини-студентки різних навчальних закладів м. Львова та з різних регіонів України. Львівська, Тернопільська, Чернівецька області, Одещина, Дніпровський район, Крим – місцевості звідки походять цьогорічні мешканки «Дому надії».

Традиційно початок року розпочався Божественною Літургією з Чином благословення на новий навчальний рік, яку відслужив о. Роман Прокопець, голова Центру опіки сиріт і багаторічний капелан соціального центру. У своїй проповіді отець розповів про св. Івана Павла ІІ, який теж мав нелегке життя, залишився сиротою, але плекав глибоку віру в Бога і розвивав свій дар до навчання, що допомогло йому стати інтегрованою особистістю і виконати свою місію тут, на землі.

С. Єроніма Вовчак, директорка соціального центру, ще раз привітала дівчат з початком нового етапу в житті, подякувала отцеві за вірність служіння і подарувала кожній дівчині ікону з молитвою за воїна. Сестра підкреслила, що в кожного – свій фронт, їхній – сумлінне навчання, але єдине – ніхто не має права залишатися байдужими під час війни, тому заохотила щоденно молитися за наших Захисників, бо саме завдяки їм можемо розпочати навчання в порівняно безпечному місті.

Опісля о. Роман уділив дівчатам мирування і всі взяли участь у спільній святковій трапезі. Слава Богу, дяка нашим ЗСУ і Добродіям дому цього, що можемо продовжувати виконувати своє служіння, навіть під час війни.

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено