Новини


Візитація Генеральної Настоятельки Мати Софії Лебедович у Червонограді

У днях 18-21 листопада 2021 р. відбулась канонічна візитація с. Софії Лебедович, Генеральної Настоятельки, спільноти сестер в м. Червонограді. З одного боку, час так швидко проминув, що ми навіть не встигли усвідомити, що прийшла хвилина розтавання, а, з іншого боку, за цей час відбулось стільки подій, що здавалось, що Мати Софія вже не один тиждень з нами.

Вже в четвер ми з Мати Софією молились за наших померлих сестер, які поховані на цвинтарі в с. Бендюга. А також на запрошення о. Атанасія Євуша, ЧСВВ, відвідали церкву Покрови Пресвятої Богородиці в с. Бендюга.

Зранку у п’ятницю ми завітали до колиски нашого Згромадження – Жужелян, де разом з о. Олесієм Яворським помолились Молебень до Блаженної Йосафати, а по дорозі заїхали в Белз до церкви св. Миколая, яку також обслуговує о. Олексій.

Не можемо не подякувати Богові за чудове свято нашої блаженної Йосафати, яке ми мали змогу відсвяткувати разом з отцями Василіянами в церкві св. Юрія. Велику Вечірню з Литією відслужив ігумен о. Єремія Рибаков, ЧСВВ, а Божественну Літургію очолив о. Стефан Дуда у супроводі о. Климентія Стахіва. Після чого о. Стефан благословив усіх присутніх мощами блаженної Йосафати і кожен мав змогу отримати іконку та маленьке послання від нашої співзасновниці зі словами її молитов. Мати Софія мала слово до парафіян, у якому підкреслила ще одну рису блаженної Йосафати, а саме – відповідальність. Вона заохотила людей бути відповідальними за себе, свої родини, своїх дітей, не боятися її. Відтак отці запросили Мати Софію разом з місцевою спільнотою на солодкий чай, при якому відбулась тепла розмова та поділ думками.

У суботу, у день блаженної Йосафати, наша каплиця була наповнена молитвами та подякою за дар нашого Згромадження, а також за тих людей, які в різний спосіб допомагають нашій спільноті добре функціонувати. Отець Атанасій Євуш, ЧСВВ, відслужив Божественну Літургію за всіх наших добродіїв, Мати Софія подякувала всім, хто підтримує нас, а також поділилась Божим Словом. Відтак відбувся святковий обід для усіх запрошених, який приготувала с. Венедикта Ганас.

На пам’ятку про цей чудовий день наші добродії отримали тістечка, які спекли сестри, медалики блаженної Йосафати та книжечку о. Василя Мендруня, ЧСВВ.

О 16:00 годині в нашій каплиці ми разом з усіма бажаючими помолились Молебень до блаженної Йосафати, який відслужив о. Кароль, ЧСВВ. Він сказав слово до людей та благословив їх мощами, а сестри почастували всіх солодощами.

У неділю Мати Софія разом з сестрами помолились на гробі блаженної Йосафати.

І так добіг до кінця час канонічної візитації. Нехай блаженна Йосафата випрошує ласки для усіх сестер, щоби ми справді ступали слідами Ісуса наславу Божу, честь Марії, а нам мир!

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено