Новини


Розпочалася канонічна візитація Генеральної Настоятельки спільнот Провінції Співстраждання Матері Божої

19 вересня 2021 року у Провінції Співстраждання Матері Божої в Україні розпочалася канонічна візитація Генеральної Настоятельки Сестер Служебниць Мати Софії Лебедович. Протягом свого служіння у проводі Згромадження Мати Софія повинна відвідати всі провінції та спільноти, зустрітися з кожною сестрою.

Генеральна Настоятелька розпочала свою візитацію Провінції в Україні з новіціятського дому Божого провидіння у Жовкві. Її зустріли сестри місцевої спільноти на чолі з настоятелькою с. Тетяною Головчак.

Візитація розпочалася облечинами кандидатки Люби Олійник, під час яких вона отримала ім’я Тереза. Наступного дня Мати Генеральна познайомилася з родиною сестри новички.

Ввечері, з нагоди храмового свята, сестри співали Вечірню з Литією у церкві Різдва Пресвятої Богородиці на Винниках, яку обслуговують Отці Василіяни.. Мати Софія з сестрами розділила це свято з парафіянами та численними отцями.

Під час візитації до монастиря сестер завітав Владика Михаїл Колтун, місцевий Архиєрей, разом з о. Ярославом Малишом, синкелом у справах монашества Сокальсько-Жовківської Єпархії.

23 вересня Генеральна Настоятелька разом з новіціятом, магістрою с. Дарією Пітулик та місцевою настоятелькою с. Тетяною Головчак їздили до Крехівського монастиря Отців Василіян. Там мали можливість помолитися на монашому цвинтарі, роздумати Хресну Дорогу на Побійній горі та піти до джерела Матері Божої.

На кінець візитації, 24 вересня, Мати Софія зі спільнотою помолилася подячну молитву «Тебе Бога хвалимо» та подякувала сестрам за їхні таланти, за допомогою яких вони служать людям. Побажала сестрам радості та міцної віри, поблагословила та попрощалася з сестрами.

Новичка с. Тереза Олійник, СНДМ


© 2015.Усі права застережено