Новини


О. Василь Мендрунь, ЧСВВ святкує золотий ювілей священства

У день вшанування блаженної Матері Йосафати Гордашевської Новіціят ССНДМ з Жовкви й сестри місцевої спільноти побували у Крехівському монастирі Отців Василіян та привітали високопреподобного о. Василія Мендруня, ЧСВВ із Золотим Ювілеєм священства.

Отець Василій є вислуженим протоігуменом Провінції Найсвятішого Спасителя Отців Василіян в Україні, відомим місіонером та проповідником, автором численних музичних духовних творів, а також довголітнім духівником новіціяту та приятелем Сестер Служебниць ще із часів підпільної Церкви.

Під час святкування о. Василь розповів сестрам цікаві факти про чернече життя у часи підпілля. Особливо цікаво було поспілкуватися з отцем нашим сестрам новичкам та кандидатці.

Отець Василь розповів про своїх тіток – Сестер Служебниць с. Антонію і с. Емілію Ячмінських, які відіграли важливу роль у його виборі чернечого покликання і духовному зрості. Особливо цікаво було слухати, коли отець ділився спогадами зі свого дитинства, пов’язані зі Служебницями.

Сестри подякували отцю за духовні науки, пісні, за поділ вірою, любов’ю та радістю, та побажали щедрих Божих благословінь у служінні Богові та людям.

Новички та кандидатка Сестер Служебниць


© 2015.Усі права застережено