Новини


Сестри Служебниці провели табір для дітей зі Східних і Західних регіонів України

15-22 липня цього року відбувся літній християнський табір для дітей зі Східних і Західних регіонів України.

Цьогорічний духовно-відпочинковий захід проходив у c. Стрілки у реколекційному центрі Самбірсько-Дрогобицької єпархії «Емаус». Табір організували Сестри Служебниці НДМ разом з Катехитично-педагогічним інститутом УКУ. С. Єроніма Вовчак, яка підтримує зв’язок і духовно опікується вірними Донецького екзархату і родинами переселенців з Донбасу організувала дітей з Донецької, Дніпровської, Запоріжської областей, а також – дітей переселенців, які проживають у м. Жовква Львівської обл. Частину дітей зі Львова і області організували з КПІ. У таборі взяли участь 52 дітей, віком від 7-15 років і десять дорослих, з них – Назар Дуда, Директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ, с. Міріям Голуб, с. Єроніма Вовчак, ССНДМ, дівчата-аніматори з УКУ, о. Роман Гнатів, сотрудник храму Климента Папи зі Львова, лікар, які відповідали за проведення та безпеку табору, водій і двоє батьків.

Насичена програма, яка включала щоденну Божественну Літургію, молитву, катехизацію, різноманітні ігри, веселі руханки, майстер класи, похід в гори, екскурсію, брейн ринг, вечір талантів, танці, плавання в басейні, вечірню ватру - залишила в учасників незабутні враження і приємні спогади.

Діти з різних теренів України встигли подружитися, а також ще раз переконатися, що нав’язані стереотипи не відповідають дійсності. Де є Господь і християнські цінності – там єдність, любов, радість і прийняття.

Особливою подією в останній день табору було прийняття Першої Святої Сповіді і Урочистого Святого Причастя двох учасників табору з Донецької області, яких підготувала с. Єроніма.

Велика вдячність всім Доброчинцям, завдяки яким зміг відбутися цей табір, а також – чудовій команді організаторів і аніматорів, які щедро поділилися своїми: серцем, знаннями, часом і любов’ю!

Нехай через цей табір буде прославлений Господь!


Ось деякі свідчення про табір:

«Приємно було бачити щастя в очах дітей, коли вони вийшли з автобуса і прощалися один з одним. Дружні обійми, щасливі посмішки, обмін телефонами…І я зрозуміла, як добре їм було! Обмін емоціями продовжився у потязі. Наймолодша дівчинка розповідала які добрі люди були з ними, як гарно до них відносилися, що їй хотілося аж плакати. Згадували про жарти священика, про ігри, похід в гори, поїздку до Львова. І – жодних нарікань! На питання: «Чи хочете поїхати ще?» всі хором вигукнули: «ТАК!».

Дякую, що передали дітям Божу любов, показали, як Отець Небесний піклується про кожного з нас, як добре бути в Божій присутності! Дякую сестрам і всім хто так чудово організував відпочинок і допомогли дітям відчути доброту, турботу, любов один до одного». (Ольга, бабуся одного з учасників)

«Мені дуже сподобалося у таборі! Я знайшов нових друзів, гарно провів час і ближче познайомився з Богом». (Андрій, учасник табору, Дніпровська обл.)

«Мені сподобалися похід в гори, басейн, як ми сиділи біля вогнища. Ще нас дуже смачно годували, особливо мені сподобалися млинці з повидлом. Я хотів би ще відвідати цей табір!» (Роман, учасник табору, Дніпровська обл.)

«Коли ми приїхали в табір – мене дуже приємно вразило це місце – все ніби чекало на нас:баскетбольний та волейбольний майданчики, футбольне поле, басейн. Дуже запам’яталося знайомство одні з одними і з сестрами монахинями та священиком. Вражений від поїздки до Львова, де ми піднялися на оглядовий майданчик у Ратуші. Запам’яталися майстер клас з виготовлення браслетів і мить, коли нам дарували футболки, сувеніри, молитовники. Я ще довго згадуватиму дні перебування в таборі!» (Константин, учасник табору, м. Кам’янське)

«Нас дуже добре зустріли. Смачно і ситно годували. Сподобався розпорядок табору, незважаючи на те, що вставали ми досить рано. Дуже запам’яталися останні дні, коли ми вже здружилися, коли розпалювали багаття. Було дуже весело! Спасибі всім, хто подбали і організували цей табір!» (Дмитро, учасник табору, Дніпровська обл.)

«Мені сподобався час біля вогнища, як ми співали пісні. А найбільше мені сподобалася екскурсія Львовом та вихід на Ратушу. Дякую с. Єронімі і всім аніматорам!»(Софія, учасниця табору, Дніпровська обл.)


с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено