Новини


«Розколяда» для родин переселенців з Донбасу

7 лютого 2021 р. в монастирі св. Йосифа оо. Василіян в Брюховичах відбувся релігійний захід – «Розколяда» для родин переселенців з Донбасу. Захід організувала і провела с. Єроніма Вовчак, яка духовно опікується цими людьми.

Родини – переселенці з Донецька, Луганська, Горлівки, Алчевська, Криму приїхали зі Львова і області, щоб спільно прославити Христа молитвою, колядуванням і спільнотою, яку вони дуже цінують і радо відгукуються на клич до спільних зустрічей. У заході взяли участь 40 осіб.

Традиційно - тепла, родинна атмосфера, радість і дарунки для найменших колядників від Добродіїв з Канади, залишили в серцях приємний відгомін і почуття великої вдячності – насамперед Богові за Його незмінну любов і турботу, с. Єронімі за її ініціативу і старання в організації свята, оо. Василіянам, зокрема ігумену монастиря о. Пантелеймону Трофімову (уродженцю Донецька ) за гостинний прийом, солідарність і співпрацю.

Одна з учасниць заходу – Тетяна Дмитрієва поділилася своїми враженнями:

«Морозно у Львові в цей лютневий недільний ранок. Тихо падає сніг і білою ковдрою застеляє все навкруги. Справжня зимова казка, яка додає різдвяного настрою, бо сьогодні в нас - Розколяда: гучна, весела та багата і цінна тим, що ми будемо святкувати її в колі друзів - зі сестрою Єронімою та нашими родинами переселенців зі Сходу і Криму. Розпочали захід участю в Божественній Літургії в затишному і величному храмі св. Йосифа в монастирі оо. Василіян в Брюховичах.

І продовжили святкування в залі цього ж монастиря з участю Наталі Суботіної, уродженки Сімферополя, яка своїм дзвінкоголоссям розпочала спільну коляду, а також провела майстер-клас з вокалу, познайомивши нас з різдвяною піснею Григорія Сковороди, відомого українського філософа, богослова, поета і композитора літургійної музики. Потім заспівали акапельно брати Василіяни і всі ми були в захваті від їхнього тріо та мелодійних колядок.

Були і традиційні колядки від родин, віншування, гра на сопілці, загадки і інші розваги. На завершені нашого свята нам заспівав-заколядував гурт дівчат з хору «Voice Orchestra» зі Львова, яких запросила с. Єроніма. І голоси їх, як дзвіночки, лунали тихо або голосно, весело або спокійно, в залежності від композиції і її настрою- від ніжної колискової до веселого прославляння Сина Божого. Ми зачаровано слухали виступи, бо і саме свято Різдва - це диво...Диво і надія...Радість і любов...

А ще була святкова трапеза зі спільною молитвою, солодкий стіл та чаювання, творчі подаруночки з різдвяними посланнями...Шкода, що свято так швидко закінчилося!..Але ми загадали різдвяне бажання- зустрітися знову через рік на Розколяді! А різдвяні бажання обов'язково здійснюються...

Дякуємо всім, хто долучився до організації чудового свята!»

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено