Новини


С. Севастіяна Шегда нагороджена Папською медаллю Хрест «За заслуги перед Церквою і Папою»

12 жовтня 2021 р. в Апостольській нунціатурі Казахстану м. Нур Султан відбулася церемонія нагородження Папською медаллю Хрест «За заслуги перед Церквою і Папою» та відповідною грамотою с. Севастіяни Шегда, Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії УГКЦ.

Папську нагороду вручив Високопреосвященний Архиепископ Френсіс Ассізі Чуллікатт, Апостольський Нунцій в Республіці Казахстан.

Вручаючи нагороду, Апостольський Нунцій особисто висловив вдячність с. Севастіяні за 10-ти літнє жертвенне служіння в Нунціатурі та підкреслив, що це є нагорода для всієї спільноти Сестер Служебниць, які трудяться по цілому світі у Церкві і для Церкви.

Присутніми на цій церемонії були: о. Василь Говера, Апостольський адміністратор для вірних візантійського обряду в Казахстані і Середній Азії, с.Мирослава Яхимець, Провінційна Настоятелька з України, с. Назарія Дудар, яка разом із с. Севастіяною здійснює служіння в Апостольській нунціатурі Казахстану, с. Олена Гнідець та с. Віра Корищук, які провадять місійне служіння в УГКЦ м. Караганда. Також був присутній о. Андрій Стецик, парох храму св. Обручника Йосифа УГКЦ в Нур Султані та о.Мікелє Тутало другий секретар Апостольської нунціатури.

С. Севастіяна Шегда у подячному слові сказала: «З вдячністю приймаю цю нагороду і в вашому імені складаю подяку Святішому Отцеві папі Франциску. Для мене це дуже цінний досвід. За цей час я багато чому навчилася. Ця нагорода буде для мене пригадкою за мій вклад, працю і служіння в Апостольській Нунціатурі». Також вона висловила свою вдячність усім, хто супроводжував її на дорозі служіння в Апостольській Нунціатурі, а особливу подяку склала с. Назарії Дудар, яка на протязі цього часу була поряд з нею.













© 2015.Усі права застережено