Новини


Як сестри із Соціального центру «Дім надії» у Львові святкували день Блаженної Йосафати

Святкування дня Блаженної Йосафати Гордашевської на першій і єдиній парафії в її честь у Львові, розпочалося Великою Вечірнею з Литією в навечір’я свята, яку очолив о. Роман Соколенко , сотрудник парафії Пресвятої Богородиці Володарки України, і співали сестри з соціального центру «Дім надії».

У сам день празника, 20 листопада, Сестри Служебниці зі спільноти соціального центру співом супроводжували святкову Утреню і також взяли участь в Божественній Літургії, яку відслужив о. Юстин Бойко, студит, синкел у справах монашества УГКЦ, у співслужінні о. Зеновія Харкавого, пароха, і двох отців-сотрудників. У своєму слові о. Юстин наголосив на різних постатях того часу, які мали також різний вплив на свідомість людей і вели за собою – це були люди, які зрозуміли сенс життя і ті, які розминулися з правдивою метою і цінностями. Плоди їхньої харизми теж дали відмінний ефект – одні зробили багато добрих змін в суспільстві, інші збудували тоталітарну систему, яка знищила мільйони людей.

І ось однією з таких добрих провідників тогочасної громадянської спільноти була с. Йосафата Гордашевська, яка своїм життям і вірністю Богові започаткувала і залишила багато добрих плодів.

Після Літургії маленька дівчинка, парафіянка даного храму, в монашому одязі роздала всім присутнім вірним іконки з молитвою до Блаженної Йосафати. Це викликало багато позитивних емоцій в парафіян і прихожан храму. Також у храмі була виставка з дитячих малюнків про с. Йосафату.

Опісля священики, сестри і активні члени громади взяли участь у спільній трапезі в парафіяльному будинку, яку також спільно приготували.

У неділю після Божественної Літургії відбувся виступ в честь Преподобної Йосафати дітей з парафії і з родин переселенців з Донбасу, яких організувала с. Єроніма Вовчак. І знову «мала Йосафата» роздавала іконки присутнім, а сестри з соціального центру приготували солодкі дарунки для дітей – «від Йосафати».

Тепла родинна атмосфера ще більше згуртувала малу, але дуже домашню спільноту парафії Блаженної Йосафати Гордашевської.

Ввечері с. Єроніма Вовчак разом з сестрами Веронікою Хитрою і Магдалиною Чайківською організували і провели творчий духовний вечір, присвячений Блаженній Йосафаті, разом з дівчатами, мешканками соціального центру. Опісля зібралися на спільний почастунок.

Всі дні відзначення дня нашої Засновниці і Покровительки парафії досвідчувалося її особлива присутність, її вислухані молитви, які віримо, що вона заносила перед Престіл Всевишнього.

І, як відзначили парафіяни цього храму, великим чудом за її заступництвом є факт закриття збору коштів для дівчинки Вікторії Полюги, хворої на СМА, родина якої є парафіянами даного храму.

Укол життя коштує 55 млн. гривень і цю непідйомну суму вдалося зібрати! Але багато осіб, сестри, молитовна спільнота при храмі молилися в цьому наміренні до Блаженної Йосафати.

Хай за все буде прославлений Господь!

Преп. Мати Йосафато, моли Бога за нас!

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено