Новини


Формаційна зустріч для сестер на тему: «Марія у стосунках з Пресвятою Трійцею як спільнотою осіб»

22-24 жовтня 2021 р. у Провінційному домі Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії у Львові проходила формаційна зустріч для сестер на тему: «Марія у стосунках з Пресвятою Трійцею як спільнотою осіб». На зустріч прибули сестри з різних спільнот України, Казахстану та Італії.

Зустріч відбулися під проводом п. Ірини Сашко, яка є доктором з екуменічного богослов’я РКЦ в Україні та спеціалістом у сфері Маріології. Упродовж цих днів сестри мали нагоду перебувати у молитві та роздумах із Пресвятою Богородицею та вчитися від Неї стосунків з Отцем і Сином і Святим Духом, черпаючи з живого джерела Божого Слова. За словами доповідачки: «Магніфікат Марії, тобто пісня «Величає душа моя Господа», якою Пресвята Богородиця прославляє Бога у відповідь на привітання Єлисавети, є портретом Її душі. Вона переадресовує Отцеві всю славу і подяку, а себе вважає маленькою перед Божою Всемогутністю». Як Служебниці Непопрочної Діви Марії, сестри наново відкривали важливість стосунків з Пресвятою Богородицею та одні з одними, які є основною умовою для розвитку та зросту людської особистості, бо «людина звершується та стає вповні собою тільки у стосунку з Іншим (Богом) та іншим (ближнім)».

На завершення зустрічей, сестри під проводом с. Мирослави Яхимець, Провінційної Настоятельки, посвятили себе, та свої спільноти Непорочному Серцю Марії, просячи ЇЇ заступництва та опіки.

С. Боніфатія Дяків, СНДМ

Генеральна Заступниця


© 2015.Усі права застережено