Новини


Випускний у Соціальному центрі ССНДМ у Львові

Вже традиційним, впродовж п’яти років, є захід для випускників «Дому надії» - тих дівчат, які закінчують навчання або з інших причин завершують проживання в соціальному центрі сестер Служебниць.

Цього року залишили наш дім четверо дівчат. З цієї нагоди сестри, які служать в соціальному центрі, організували захід для прощання з дівчатами. с. Єроніма Вовчак, директор соціального центру, організувала творчу програму з квестом, іграми і ін. активностями, а також подбала про кошти для придбання дарунків «на самостійне життя». С. Вероніка Хитра і с. Магдалина Чайківська закупили і приготували все необхідне для святкування.

Захід розпочався Божественною Літургію в каплиці «Дому надії», яку відслужив о. Роман Прокопець, голова Центру опіки сиріт і багаторічний капелан соціального центру. В своєму слові отець наголосив на важливості жити цінностями і навичками, які дівчата здобувають під час проживання в цьому домі, а також поблагословив дівчат-випускниць на дорогу самостійного життя. с. Єроніма сказала, що не має жодної дівчини, яка б проживала в «Домі надії» і не залишила сліду в серці сестер, тому цей дім – завжди відкритий для них і запросила дівчат відвідувати дім особисто, як також – зі своїми майбутніми чоловіками і дітьми. Дівчата, зі свого боку, подякували сестрам за «любов, турботу, навчання, добре свідчення, за те, що були терпеливими до їхніх помилок і поведінки» та подарували сестрам солодощі і вазон з орхідеєю.

Так званий «випускний» в «Домі надії» є дуже важливою подією, яка підкреслює добре наставлення сестер до дівчат, а також зміцнює міжособистісні відносини, які формуються впродовж перебування дівчат в соціальному центрі.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено