Новини


Божественною Літургією розпочали новий навчальний рік мешканки соціального центру «Дім надії» у Львові

Початок навчального року в соціальному центрі СНДМ «Дім надії» традиційно розпочинається Божественною Літургією з Чином благословення на навчальний рік . Отже, цього року богослужіння провів о. Роман Прокопець, голова Центру Опіки Сиріт УГКЦ. У своєму слові отець наголосив на цінності дару знань, але також – на наполегливості і витривалості під час навчання, і теж – не боятися бажати більшого і стреміти до цього.

Цьогоріч в «Домі надії» розпочинають навчання 23 дівчини-студентки з соціально-незахищених категорій, з них – 12 осіб проживатимуть тут перший рік. Служіння, яке сестри, з великою посвятою, здійснюють в цьому домі, відповідає харизмі Згромадження Сестер Служебниць «служити, де найбільша потреба; виховувати серце народу; виховувати жіночу молодь».

Спільний цілодобовий побут є доброю можливістю для певної формації і зросту не лише дівчат, але також сестер, які мають нагоду «проголошення і свідчення про милосердя в сучасному світі, продиктоване любов’ю до людини й усього, що людське» (Папа Іван Павло ІІ).

Після Служби Божої відбулося ще мирування і окроплення свяченою водою, а с. Єроніма Вовчак, директор соціального центру, подякувала отцеві і звернулася з коротким заохочуючим словом до дівчат, та подарувала кожній молитву ранішнього намірення.

Опісля в трапезній дому відбувся спільний сніданок, під час якого дівчата і сестри мали нагоду більше познайомитися, а ті з них, хто проживають вже довше – поділитися своїм досвідом побуту в соціальному центрі. Зустріч пройшла в невимушеній родинній атмосфері.

Слава Богу за все! Честь Марії! І нам мир!

С. Єроніма Вовчак, СНДМ

Директор "Дому надії"


© 2015.Усі права застережено