Новини


Учасники Новіційної школи побували на цікавій екскурсії

9 червня 2021 року відбулася поїздка Новіційної школи до м. Кременця з нагоди закінчення навчального року. По дорозі до міста новички та новики різних чинів та згромаджень спільно співали стихири Пасхи та молилися вервицю.

Приїхавши, ми мали Божественну Літургію у храмі Різдва Пресвятої Богородиці УКГЦ, яку очолив місцевий парох о. Йосиф та магістр новіціяту о. Володимир Маланюк, ЧСВВ. Опісля мали обід. Екскурсію місцевим музеєм та руїнами замку «Бона» провів для нас гід п. Олександр. Також ми завітали до костелу св. Станіслава РКЦ та колишнього Єзуїтського колегіуму, зокрема до костелу святих Ігнатія Лойоли та Станіслава Костки, який тепер належить ПЦУ.

Наступним місцем, яке ми відвідали, став Хрестопроісхожденський монастир отців-студитів у Підкамені. Там ми з нагоди свята Вознесіння Господнього молилися Вечірню з Литією, відтак отець-парох розповів нам про давню історію монастиря у Підкамені.

Щиро дякуємо за незабутні враження та організацію Патріаршій комісії у справах монашества УКГЦ, зокрема, с. Магдалині, ЧСВВ та отцям.

Кандидатка Любов Олійник


© 2015.Усі права застережено