Новини


Особливі Різдвяні свята у Жовкві

Цьогорічні Різдвяні свята у новіціятському домі Божого Провидіння у Жовкві були особливими для наших кандидаток Сніжани Гетьманчук і Роксоляни Фірти, адже вони святкували їх вперше у спільноті Сестер Служебниць.

Кандидатки готувалися до Празника Різдва Христового, найперше, молитвою, беручи активну участь у молитовному правилі спільноти сестер та парафії Пресвятого Серця Христового. Також кандидатки разом із сестрами спільноти приготували невеликий вертеп, вивчили нові колядки та віншування.

З різдвяною колядою сестри з кандидатками відвідали Отців Василіян, наших добродіїв у Жовкві, стареньких та самотніх людей.

Зрештою, Роксоляна і Сніжана самі розповіли про свої враження від пережитого Різдва.

Кандидатка Роксоляна Фірта розповідає:

«Моє перше Різдво Христове у монастирі, як кандидатки, справді склало багато приємних вражень. Насамперед, я вдячна Богу, що святкувала ці Різдвяні свята з новою спільнотою Сестер Служебниць у Жовкві і мала з ким розділити цю радість. Неймовірно, що народження Ісуса особливо єднає усіх. Оскільки разом із сестрами ми, кандидатки, переживали цю мить Різдвяних свят, а саме - спільно молилися, готувалися до святої вечері, колядували - все це лише помножує мою радість.

Як традиційно, після святої вечері, ми з дебютом виступили в Отців Василіян із своїм надзвичайним вертепом. А особливим він був тому, що складався з Марії, Йосифа та Ісуса. Однак вірю, що ми із Сніжаною, передали основну думку таїнства Різдва Христового.

На Празник Собору Пресвятої Богородиці, після Божественної Літургії, кандидатки та «Марійська дружина» ходили з вертепом, який підготувала с. Дарія Пітулик. Попри втому і важкий день, все ж дуже задоволена, що мала змогу разом колядувати. Немає більшої радості , коли бачиш, що поряд біля тебе є діти - щасливі і задоволені.

Третій день свят був також дуже особливий, оскільки ми поїхали з вертепом та колядою до Провінційного дому у Львові, аби привітати Провінційну Настоятельку с. Мирославу Яхимець і сестер, та поділитися з ними різдвяною радістю.

Новий досвід, який цього року досвідчила, це спільна коляда, де ми обходили доми наших добродіїв у Жовкві, висловлюючи їм нашу вдячність через колядки та віншівки.

Загалом, що справді вразило мене під час Різдяних свят - це єдність як сила, і радість, яка постійно помножується. За все вдячна Богу, особливо за цей досвід і нашу спільноту.»

Кандидатка Сніжана Гетьманчук ділиться: «Різдво є для мене дуже особливим святом. Дякую Богу за можливість святкування у спільноті сестер. Бо через спільну молитву, коляду та можливість долучитися до одразу трьох вертепів приходить відчуття такої близькості тих ясел, де лежить Дитятко Ісус!»


© 2015.Усі права застережено