Новини


Святкування у соціальному центрі

У соціальному центрі ССНДМ «Дім надії» існує добра традиція спільного святкування уродин дівчат і сестер і інших духовних, культурних чи рекреаційних заходів.

З нагоди уродин 4-х дівчат, мешканок дому, які народилися у січні, а також - можливості духовного і фізичного відпочинку, с. Єроніма Вовчак, директор соціального центру, і 12 дівчат здійснили поїздку до Погінського монастиря Успіння Матері Божої оо. Василіян та гірськолижного курорту «Буковель» у Карпатах.

У відпустовому Богородичному місці в Погоні паломники взяли участь у Божественній Літургії, помолилися перед чудотворною іконою Погінської Богоматері, а також з допомогою о. Макарія Солюка, ЧСВВ, здійснили невелику екскурсію духовним комплексом, і завершили гостинним частуванням в монастирській трапезній.

А в найбільшому в Україні гірськолижному курорті «Буковель» паломники мали нагоду піднятися, з допомогою підйомників, на одну з гір і любуватися надзвичайними зимовими пейзажами Карпат, а також тішитися снігом, якого цієї зими, на жаль, не має на більшій території України.

Святкування уродин дівчат відбулося в монастирі Сестер Мироносиць у присілку Яремча - с. Ямна, де прочани заночували, а також взяли участь в недільній Божественній Літургії у місцевому храмі св. Іоанна Милостивого – чудовому дерев’яному храмі, побудованому в гуцульському стилі, пам’ятка архітектури з 1663 року.

На звороті додому прочани також відвідали і помолилися в церкві св. пророка Іллі, яка належить монастирю монахів Студійського Уставу Свято-Успенської Унівської Лаври і знаходиться в с. Дора, поблизу Яремче.

Дещо втомлені фізично, але переповнені позитивних вражень, дівчата і сестра повернулися додому.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено