Новини


Реколекції для сестер пройшли у Надвірні

За тривалий час особливих карантинних умов, на жаль, які переживаємо в цьому році, все ж, літні серпневі реколекції відбулися у нашому реколекційному домі у Надвірні. Сестри з великим нетерпінням очікували на цю духовну віднову. З 12 по 16 серпня 2020 р. чотирнадцять учасниць мали змогу під проводом отця Олега Федоренка (СДБ), провести час у молитві та роздумах над своїм життям. Разом із нами була також одна сестра салезіянка – с. Марія, дуже мила і пильна сестра.

Загальною темою реколекцій була тема про особисте і спільнотне духовне розпізнання на основі праці Євагрія Понтійського «Антірезіс». Отець Олег у притаманний йому спосіб, розповідав сестрам про людські помисли, почуття, емоції, про духовну боротьбу, яка відбувається на цій площині. Про те, як слід правильно реагувати на ті чи інші обставини, адже усе в нашому житті має причинно-наслідковий зв’язок. Те, як ми думаємо, поводимося, реагуємо має неабиякий вплив один на одного. При цьому дуже важливо використовувати розум, бо, зазвичай, саме емоції беруть гору і перемагають нас.

Питання народження та смерті людини, її бажання бути і володіти, її основні почуття гніву та пожадливості, вміння іронізувати над собою – це теми, які заторкував о.Олег у щоденних зустрічах. Він наголошував, що попри все, людина завжди здатна своєю волею протистояти негативному. Отець також наводив багато яскравих, життєвих прикладів. Неабияку увагу він звернув на розмову з духівником, її важливість та необхідність. Чимало говорив про наші прив’язаності та переконання, які досить часто заважають нам рухатися вперед, мислити і жити по-іншому. Але найважливіше у всьому цьому залишатися людиною, яка сама по собі є доброю і, незважаючи на важкі досвіди, перетривати!

На завершення реколекцій, під час Святої Літургії, с. Йоанна Гриньків склала тимчасові обіти на третій реченець. Усі сестри вітали і щиро раділи за неї. Ця святкова подія закінчилась смачним сніданком гостинних сестер.

Дякуємо Богові за цей неповторний час, який пережили у ці дні. Дякуємо за отця Олега, за його відкритість і безпосередність, за те, що на багато речей в нашому житті допоміг подивитися по-новому…

с. Віра Герман, СНДМ


© 2015.Усі права застережено