Новини


Святкування на парафії Блаженної Йосафати Гордашевської у Львові

Традиційне відзначення дня Преподобної Йосафати 20 листопада супроводжується різними заходами по всіх спільнотах сестер Служебниць. Цьогорічні святкування були пристосовані до карантинних вимог у зв’язку з пандемією короновірусу. Але все ж, наскільки дозволяли правила, сестри з соціального центру організували на парафії Блаженної Йосафати у Львові святкові заходи.

У навечір’я свята сестри разом з парафіянами і дівчатами, мешканками соціального центру, молилися Велику Вечірню з Литією, яку очолив о. Дмитро Романків, сотрудник храму Пресвятої Богородиці Володарки України. Опісля були недовгі молитовні чування – роздуми про життя Преподобної Йосафати, яку зачитали дівчата з «Дому надії», духовне слово «Божественна Літургія і Пресвята Євхаристія в житті Блаженної Йосафати», яке підготувала і поділилася з присутніми с. Єроніма Вовчак і фільм про сутність Служби Божої.

У сам день Блаженної Йосафати в каплиці «Всіх святих українського народу» відбулися Утреня і Божественна Літургія, яку очолив о. Андрій Хомишин, синкел у справах капеланства Львівської Архиєпархії, в співслужінні о. Зеновія Харкавого, пароха храму Пресвятої Богородиці Володарки України і сотрудників цього храму о. Дмитра Романківа і о. Андрія. У богослужіннях взяла участь і с. Мирослава Яхимець, Провінційна Настоятелька, яка, по завершенні Служби Божої, подякувала присутнім священикам, а також – п. Володимиру Козаку, автору і натхненнику вишитої ікони Блаженної Йосафати, подарувавши йому символічний дарунок.

А в неділю, 22 листопада, після Божественної Літургії відбувся Чин посвячення вишитої ікони Преподобної Йосафати – мистецький твір п. Володимира Козака, активного парафіянина даної парафії, і концерт за участю дітей, який підготувала с. Єроніма Вовчак. Після виступу діти отримали дарунки від «с. Йосафати» - книгу з біблійними оповіданнями і солодощі, які приготували с. Вероніка Хитра і парафіяни.







У цей нелегкий час випробування пандемією, с. Йосафата продовжує служити своєму народові заступницькою молитвою і - через своїх сестер, які несуть людям надію і радість, особливо тепер, коли важка хвороба вносить в серце людини страх, сум’яття, відчай.

Преподобна Мати Йосафато, моли Бога за нас!

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено