Новини


«Прощання з колядою» для переселенців з Донецька і Луганська

9 лютого 2020 р. Б. спільнота родин-переселенців УГКЦ з Донецька і Луганська під проводом с.Єроніми Вовчак, СНДМ, зібралися у монастирі св. Йосифа оо. Василіян в Брюховичах, щоб відсвяткувати «Прощання з колядою».

Ця зустріч розпочалася з Божественною Літургією в семінарійному храмі Собору Пресвятої Богородиці, продовжилася спільною трапезою, а опісля всі разом різдвяним вертепом і колядками прославляли Бога, радіючи народженню Господа Нашого Ісуса Христа.

Зустріч в нашій дружній спільноті на «Розколяду» вже стала традицією. Кожного року спільнота готується заздалегідь до цього заходу: готують вертепне дійство, костюми, родинну коляду, шукають місце проведення. Всі відносяться до підготовки відповідально і з натхненням, бо так разом ми можемо прославляти Бога і маємо нагоду ще раз зустрітися разом і побути в присутності близьких людей.



Діти колядували і віншували з великим задоволенням, радістю і дуже тішилися вдячним оплесками, похвалі і подарункам, які Добродії з Канади передали їм через с. Єроніму.

С. Єроніма і с. Магдалина Чайківська з дівчатами з «Дому надії» підготували і виконали нові колядки і цікаві віншування. А бр. Еммануїл, ЧСВВ, який теж є родом з Донецька, зіграв на синтезаторі вірменські колядки.

Цього року це свято було по особливому теплим і родинним.

Наша спільнота від щирого серця дякує Сестрам Служебницям і всім причетним до його організації і проведення. Сердечно дякуємо о. Пантелеймону Трофімову, настоятелю монастиря і ректору Василіянського інституту у Брюховичах, який теж – уродженець Донецька, та братам Василіянам за гостинний прийом, за молитви та щирі і відкриті серця! Нехай Всемилостивий Господь обдаровує Вас всіма Своїми ласками на многая і благая літа!

Зіта Воробйова (Донецьк-Запоріжжя ), учасниця «Розколяди»


© 2015.Усі права застережено