Новини


Випускний ранок у захоронці Сестер Служебниць у Червонограді

Ось і завершився ще один навчальний рік малюків із захоронки Сестер Служебниць в Червонограді. Цей садочок у сестер став для них другим домом, який щодня і в погоду, і в негоду чекав на своїх малят. Тут вони пізнавали світ і його Творця, вчилися молитися, любити і прощати, вчилися працювати, малювати і ліпити, співати і танцювати і, взагалі, разом жити. У ньому завжди було затишно, тепло та весело.

Надзвичайно швидко летить час, залишаючи незабутні спогади щасливого дитинства. Цей час дарує дітям неабияку радість, адже це час безтурботних днів, барвистих кольорів, який назавжди залишається в дитячому серці. А тим часом малюки підросли, подорослішали, стали більш самостійними, розумними, навчилися дружити, разом гратися. І для деяких з них прийшов час попрощатися із садочком. Цього року 8 малюків підуть у 1 клас. Отож, як сказав о. Атанасій Євуш, ЧСВВ, на проповіді до дітей, їх чекає нова дорога у життя. Хочеться побажати їм бути на цій дорозі добрими, чуйними, чесними, вихованими.

Свято випускного розпочалось Святою Літургією, на якій всі разом молились і дякували Богу за всі його ласки. По закінченні отець поблагословив дітей: покропив свяченою водою, помирував. А тоді всі перемістилися до святкового залу, де відбувся прощальний концерт. Діти-випускники дякували сестрам за турботу, за любов і тепло, розповідали віршики, співали гарні, зворушливі пісеньки. Молодші дітки також привітали своїх старших друзів з переходом у 1 клас і бажали їм добре вчитись, наполегливо працювати і ніколи не забувати свій садок.

Опісля на дітей чекав на вулиці смачний стіл: піца, фрукти, цукерки та інші солодощі. Не обійшлось і без подарунків: для старших – книжечки, вервички, альбоми, олівці, а для молодших – машинки та ляльки. Скільки радості було в дитячих очах! А в очах мам бриніла сльоза – їхні діти вирушають в шкільне, доросле життя…

С. Віра Герман, СНДМ


© 2015.Усі права застережено