Новини


Привітання Глави і Отця УГКЦ Блаженнішого Святослава з нагоди 150-ліття народження та 100-річчя смерті преподобної матері Йосафати Гордашевської

Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав висловив привітання сестрі Мирославі Яхимець, провінційній настоятельці Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії з нагоди 150-ліття народження та 100-річчя смерті преподобної матері Йосафати Гордашевської.

Лист-привітання зачитали у Львівському органному залі, де проходила урочиста академія, присвячена преподобній Матері Йосафаті Гордашевській.

Високопреподобна Сестро Мирославо! Дорогі Сестри!

Цього дня бажаю щиро привітати вас із величним ювілеєм, який сьогодні відзначаєте – століття переходу до вічності преподобної матері Йосафати Гордашевської, співзасновниці вашого Згромадження. Мощі цієї блаженної вже близько двох десятиліть виставлені для вшанування в храмах нашої Церкви і сотні спраглих сердець випрошують через її заступництво численні ласки.

Особисто та від імені Синоду Єпископів складаю вітання всім сестрам служебницям з цією датою, яку спогадуємо на рівні всієї Церкви. Особливо хотів би відзначити тих, хто братиме участь у міжнародній науковій конференції на цю тему. Дякую всім, хто доклався до організації та проведення. Випрошую для вас щедрих Божих дарів.

"Істинно, істинно кажу вам: якщо зерно пшеничне, впавши на землю не вмре, то зилишиться одно. Коли ж умре, то принесе багато плоду", - такі слова читаємо в апостола і євангелиста Івана (12,24). Коли людина вмирає для світу і цілковито посвячує свої дні служінню Богові, плоди її життя сягають вічності. Сестра Йосафата, зробивши свого часу цей радикальний крок, стала богопосвяченою особою. Це рішення, яке для світу видавалося катастрофою, у Божому плані принесло стократні плоди.

Завдяки її “так” Богові наша Церква втішається прекрасним Згромадженням, знаним у всьому світі ділами милосердя та молитвами. Сестри служебниці прикладом свого життя стають першими катехитами та вчителями віри для дітей нашої Церкви. Через соціальні проекти вони являють цьому світові, так часто позначеному злобою і байдужістю, обличчя милосердного Бога.

Своїм служінням і подвигом блаженна Йосафата дала життя вашому згромадженню. Сестри Служебниці є тим стократним плодом в Господніх очах, який рясно засяяв з її жертви. Скеровуючи погляд на свою славну Співзасновницю, ви переймаєте її приклад смирення та прагнення жити з Богом, що стає джерелом любові та самопожертви заради ближніх.

Для кожної з вас сестра є не просто прикладом для наслідування, а ревною молільницею перед Господнім престолом. Вона невпинно чуває над розвитком і зміцненням згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії. Поручаємо сьогодні її молитвам опіку над новими покликаннями до богопосвяченого життя.

Столітній період від дня смерті Йосафати Гордашевської позначений для вашого згромадження різними викликами, на які ви і ваші попередниці з гідністю відповідали. Тому сьогодні, молитовно вшановуючи пам'ять блаженної, з великою вірою і непохитною надією вдивляєтесь у майбутнє, щоб добірне зерно, яким ви є, не переставало плодоносити.

Просімо сьогодні в милосердного Господа, щоб і надалі не відіймав від вас спасенної благодаті та провадив вас дорогою постійного зростання в чеснотах. Будьте святими і освячуйте тих, хто є навколо вас. Щиро дякую вам за все, що ви робите для Божої слави і добра нашої многостраждальної, але непереможної в Христі Церкви.

Нехай милосердний Господь, який є джерелом нашого життя, що стремить у життя вічне, сповнить вас прещедрими дарами, щоб ви могли послужити ними для його слави. Вимолюю для вас Боже благословення, поручаю вас під покров нашої Небесної Матері, Богородиці, яка нехай провадить вас у всіх ваших звершеннях для слави її Сина. Як завдаток Божих дарів, уділяю вам своє архиєрейське благословення.

Благословення Господнє на вас!

+Святослав


© 2015.Усі права застережено