Новини


Як дівчата із соціального центру «Дім Надії» мандрували Карпатами

1-4 липня 2019 р. відбулася традиційна поїздка у Карпати для дівчат соціального центру «Дім Надії», яку організувала с. Єроніма Вовчак, СНДМ. Кожного року маршрут подорожі є новим та щоразу дозволяє відкривати для себе красу карпатських гір з нової сторони, та робить кожну поїздку незабутньою і неповторною.

Цього разу дівчата відвідали Бухтівецький водоспад, що є одним із найкрасивіших водоспадів українських Карпат, а також розташований недалеко від нього Крапельковий водоспад. Від дивовижної краси навколишньої природи в дівчат захоплювало подих, а вода водоспадів вражала своєю кришталевою чистотою.

Також дівчата їздили в Яремче, де відвідали місцевий водоспад і вольєрне господарство, у якому на відстані простягнутої руки побачили таких представників карпатської фауни як дикі кабани, хижі орли і яструби та екзотичні павичі, а також познайомились із колоритом місцевих жителів і придбали оригінальні сувеніри.

Крім цього, дівчата піднялись на скелі Довбуша, які є одним із найвідоміших туристичних об’єктів Прикарпаття. За крутими кам’янистими підйомами, т. зв. «стежки Довбуша», слідувала верхівка, з якої відкривався мальовничий краєвид карпатської природи, де вже за традицією дівчата із сестрою виконали гімн України.

Найбільш пам’ятним для багатьох дівчат залишиться підйом на гору Вухатий Камінь, що став випробуванням для фізичного здоров’я, і разом з цим перевірив на міцність моральний дух подорожуючих. Проте, неперевершений краєвид і панорама, що відкривалась з гірської вершини, без сумніву, були варті докладених зусиль.

Біля підніжжя гори дівчата розклали палатки і залишились на ніч. Для деяких з них досвід ночівлі просто неба, розпалювання вогнища, заварювання чаю із свіжозібраних гірських трав, купання у гірській річці був принципово новим, а тому дуже цікавим і цінним.

Втомлені фізично, але щасливі і відновлені духовно, дівчата складають величезну подяку Господеві за цю неймовірний дар карпатської природи, яку Він створив на радість і користь людям , а також сестрі Єронімі за організацію цієї чудової поїздки. Приємні спогади, незабутні враження і безцінний досвід назавжди залишаться в нашій пам’яті і в наших серцях.

Олена Кузів, мешканка «Дому Надії»


© 2015.Усі права застережено