Новини


Святкування ювілейних дат Блаженної Йосафати у Лондоні

7 квітня 2019 року виповнилось рівно 100 років з Дня народження до небесного життя блаженної Йосафати Гордашевської, Співзасновниці Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. У цей день в Лондонській катедрі Пресвятої Родини відбулось відзначення цієї події. Всі парафіяни та гості катедри мали змогу перейти разом з блаженною Йосафатою по її нелегкій, але водночас наповненій Богом, життєвій дорозі та привідкрити глибокий внутрішній духовний світ черниці.

Після кожної Божественної Літургії с. Бернадета за допомогою слайдів допомагала наблизити нашу українську святу до серця кожного з присутніх: чи то старших, чи дитини, чи молодих людей, чи похилих віком. На кінець, натхнені прочитаними рядками, усі помолились вервицю до блаженної Йосафати за всі насущні потреби як особисті, так і спільні.

Я не помру. Я буду вічно жити.
Моя весна ніколи не мине.
Не залишайте на могилі квіти.
Лише в молитві пом’яніть мене.
Я не помру. Я просто все залишу,
В надії, що зустрінемося знов.
Не треба сліз. Лише зворуште тишу
Акордами гарячих молитов.

На смертному ложі с. Йосафата шепотіла: «Я буду молитися, щоб ви були святими». Вона бажала святості не тільки для сестер свого згромадження, але для усіх людей: дітей, молоді, старших, для всього свого народу. «Будьте святими, бо така Божа воля, таким було прагнення блаженної Йосафати!» - таким закликом с. Бернадета запросила всіх присутніх змагатися до святості та ставати подібними до Пречистої Діви Марії та Її Сина Ісуса Христа.

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено