Новини


Святкування дня Преподобної Йосафати у соціальному центрі у Львові

Святкування дня Преподобної Йосафати Гордашевської у ювілейний рік з нагоди 150-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті нашої засновниці, сестри з соціального центру «Дім надії» розпочали Великою Вечірнею з Литією на парафії Бл. Йосафати у Львові.

І продовжили святкування в соціальному центрі, де с. Єроніма Вовчак приготувала з дівчатами молитовний вечір, в якому взяли участь також о. Зеновій Харкавий, парох даної парафії, родини переселенців з Донбасу і парафіяни. С. Єроніма у своєму слові наголосила на декількох важливих чеснотах Преп. Йосафати – віри, правдивої свободи, відповідальності і відваги, що дозволили відповісти на нелегке запрошення Бога і взяти на себе відповідальність за провід новоствореної монашої спільноти, будучи ще зовсім молодою дівчиною. Опісля сестри гостинно почастували всіх присутніх і за спільною трапезою продовжили невимушену розмову.

У день свята, 20 листопада 2019 р., на парафії Бл. Йосафати Гордашевської відбулися Утреня і святкова Божественна Літургія, яку очолив парох храму о. Зеновій Харкавий в співслужінні о. Федора, сотрудника. Опісля парохіяни мали можливість прийняти мирування, приготовлені сестрами листівки з іконою і цитатою с. Йосафати і солодкий дарунок від Преп. Йосафати.

Продовження святкування відбудеться в неділю святковим заходом за участю дітей парафії, який приготувала з ними с. Єроніма Вовчак.


© 2015.Усі права застережено