Новини


Вшанування пам’яті Блаженної Йосафати в Одесі

У м. Одесі святкування пам’яті Блаженної Йосафати Гордашевської, з нагоди відзначення 150 років від дня народження та 100 років від дня переходу до вічності, розпочалося 19 листопада 2019 року Великою Вечірнею з Литією у катедральному храмі св. ап. Андрія Первозванного. Опісля вірні мали можливість вшанувати мощі Блаженної.

У день свята, 20 листопада, святкову Утреню та Святу Літургію у катедральному соборі відслужив Преосвященний Владика Михаїл Бубній, Одеський Екзарх, у співслужінні з о. Ігором Тарасом.У своїй проповіді Владика Михаїл пригадав коротко історію заснування нашого Згромадження, ставлячи в центрі особу Блаженної Йосафати як Співзасновниці. Звернув увагу на її велику віру, відвагу, рішучість та жертвенність у служінні Церкві і своєму народові. Після Літургії заспівали Молебень до Блаженної Йосафати і всі присутні, в часі мирування, підходили до мощей Святої.

У неділю, 24 листопада, до святкування приєдналися діти з катехитичної школи. Вони підготували виставу про життя Блаженної Йосафати. Також с. Стефанія Коваленко після трьох недільних Літургій розповідала про життєвий шлях Блаженної, заохочуючи слухачів до наслідування її геройських чеснот віри, надії, любові у щоденній дорозі до святості. Всі парафіяни мали змогу вшанувати мощі Блаженної Йосафати, вимолюючи всіх потрібних ласк для своїх родин та для неньки України. Дякуємо Богові за нашу Мати Йосафату і просимо у Господа за її заступництвом про вірність у посвяті та про нові, ревні покликання до Згромадження.

С. Стефанія Коваленко, СНДМ


© 2015.Усі права застережено