Новини


Свято Блаженної Йосафати у Провінційному домі Сестер Служебниць у Львові

В історії Вселенської Церкви зустрічаємо багато героїчних прикладів із життя богопосвячених людей, які добровільно віддали своє життя в посвяті Богові. Серед цих подвижників є ім'я преподобної Матері Йосафати Гордашевської, співзасновниці і першої членкині Згромадження Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії.

Блаженна Йосафата є для нас, сестер служебниць, прикладом святості життя, готовності на жертву та невтомного служіння потребам ближнього.

В цьому році з нагоди святкування 150-ліття з дня народження і 100-ліття переставлення до вічності преподобної Матері Йосафати, 20 листопада в Провінційному домі у Львові, відбулося молитовне почитання мощей Йосафати і маленький благодійний ярмарок, кошти з якого будуть використані на соціальні потреби у місіях на Схід України.

Вдячні Господеві за те, що в цей благословенний день в нашій каплиці Благовіщення Пресвятої Богородиці, відслужив Божественну Літургію архієпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк, а також за спільну молитву протягом дня разом із священиками, сестрами та братами із різних Чинів і Згромаджень, численними мирянами.

Радісно нам було зустрічати своїх рідних, знайомих і близьких, а серед них багато дітей і молоді. Після молитви в каплиці в різних намірах, всі присутні мали можливість відвідати нашу музейну експозицію, благодійний ярмарок, а на монастирському подвір'ї посмакувати смачними тістечками з кавою, а також переглянути документальну стрічку про життя сестер служебниць «Під одним дахом з Господом».

Щиро вдячні нашим дівчатам за допомогу в організації і проведенні святкувань.

Господь покликав нас, сестер служебниць, до молитви і служіння ближнім, тому те, що ми робимо, стараємося звершувати на Славу Божу, адже недаремно наше Згромадження має гасло: “Слава Богу, Честь Марії, Нам Мир!”

С. Анастасія Балінська, м. Львів


© 2015.Усі права застережено