Новини


Святкування Ювілею Блаженної Йосафати в Борисполі

З нагоди відзначення 150 років від дня народження та 100 років від дня переходу до вічності Блаженної Йосафати Гордашевської, 17 листопада 2019 року у місті Борисполі на парафії святих Володимира та Ольги, де займається катихизацією дітей с. Партенія Куць,відбулася урочиста Архирейська Божественна Літургія, яку очолив владика Богдан Дзюрах, Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

У своїй проповіді владика Богдан пригадав усім вірним, що у цей день Католицька церква вже в третє відзначає всесвітній день убогих. «Бо ж не назавжди буде забутий бідний, не пропаде навік надія вбогих» (Пс.9.19). Так гарно сталося, що нинішнє Євангеліє і Блаженної Йосафата, яка у своїх мощах видимо завітала в гості до нас на цю Літургію, неначе доповняють і наповняють конкретним змістом цей День убогих.

Нам треба вчитися вразливості на вбогих, щоб відродити надію у серцях знедолених. Вчитися від Ісуса, який проголошував Євангеліє спасіння убогим. Так само робили усі святі, а серед них - блаженна Йосафата Гордашевська, яку люди недаремно назвали приятелькою хворих та убогих.

Після Літургії діти катехитичної школи виступали - розказували вірші та співали пісню до Блаженної Йосафати. Опісля парафіянка храму п. Оля розповіла цікаву історію про чудо, яке зробила для неї блаженна Йосафата минулого року, коли сестри привезли мощі Йосафати:«Я уважно слухала, які ласки можна отримати за посередництвом блаженної Йосафати. Мене заторкнуло найбільше те, що Йосафата випрошує дар материнства для жінок, які довго не мають дітей. Я щиро молилася про дар материнства і цього року втішаюся дитиною, яку подарував Господь, і вірю, що це за посередництвом Блаженної Йосафати. Вона для нашої сім'ї стала великою Покровителькою».

С. Партенія Куць, СНДМ


© 2015.Усі права застережено