Новини


Спільнота сестер з Заліщик побувала з місією про блаженну Йосафату на Буковині та Чорткові

Буковина… Місійні терени для УГКЦ. Перші Устави Сестер Служебниць вказували, що Сестри повинні трудитися для людей Галичини і Буковини. І ось це пророцтво здійснилося. Вже вдруге у новоствореній Чернівецькій єпархії люди мали можливість молитися та прикластися до мощей блаженної Йосафати. На запрошення правлячого єпископа Йосафата Мощича, сестри із Заліщиків, а саме с. Тадея Кланца, щотижня провадить апостолят у катедральному соборі Успення Пресвятої Богородиці у Чернівцях. Святкування розпочалося 16 листопада 2019 року Великою Вечірньою з Литією, яку очолив кир Йосафат. Зі Львова до Чернівців прихала с. Ореста Боршовська та в часі нічних чувань цікавою розповіддю про життя блаженної захопила всіх присутніх. На завершення, Сестри Служебниці молилися молебен та вервицю до блаженної Йосафати, а люди з вірою приступали до мощей.

Наступного дня, у неділю 17 листопада, с. Ореста після Літургії у церкві Покрови Пресвятої Богородиці у Заліщиках проповідувала про святість життя блаженної Йосафати. Парох храму о. Іван Сендзюк подякував сестрі за таку змістовну і цікаву розповідь та заохотив всіх присутніх молитися до нашої української святої.

У сам день свята, 20 листопада, люди мали змогу молитися у каплиці нашого дому у Заліщиках. Зібралося чимало парафіян, прийшли також і пацієнти військового госпіталю, а також діти із зхоронки. Разом з о. Іваном Сендзком молилися Акафіст та вервицю до блаженної Йосафати. Додому кожен повернувся із гостинцем, який роздавали сестри та з радістю.

Продовжуємо нашу подорож із блаженною Йосафатою. 1 грудня з благословення владики Димитрія Григорака, єпископа Бучацької єпархії, сестри із Заліщиків завітали до катедрального собору Верховних Апп. Петра і Павла у м. Чорткові. Сестри разом із о. Романом Гарасимів урочисто виставили ікону і мощі (які зберігаються на бічному престолі вже довший час). Після Літургії зі словом про життя Йосафати до всіх присутніх звернулася с. Софія Глуховецька, а с. Вероніка Вайда і с. Тадея Кланца під час мирування молилися разом із людьми вервицю до блаженної.

С. Вероніка Вайда, СНДМ


© 2015.Усі права застережено