Новини


Різдвяні свята в «Домі надії» у Львові

Різдво Христове – таїнство, яке щороку в особливий спосіб пригадує нам про любов і близькість Бога до людини; час, коли приймаємо мир Господній і вчимося бути ще більш відкритими на ближнього.

Різдвяні свята у «Домі надії» пройшли в різдвяному дусі: молитви, любові, вдячності і радості. Сестри і дівчата з соціального центру провадили спів всіх передсвяткових і різдвяних богослужінь у каплиці «Всіх святих українського народу».

На Святвечір, який теж готували спільно, запросили дві родини: з Донецька і Луганська. Приємно вражені і захоплені традиціями, духом і стравами цього вечора, наші гості щиро дякували, а одна з них сказала: «Лише заради цього одного вечора варто було приїхати з Луганська до Львова».

Прославляли Новонародженого Спасителя і вертеп дітей з парафії Преп. Йосафати Гордашевської, який організували і підготували сестри з «Дому надії».

А також сестри гостинно приймали численних гостей і колядників, які приходили протягом різдвяних свят і теж, разом з дівчатами і святковою програмою, відвідали Провінційний дім Сестер Служебниць у Львові.

З візитом до нашого дому завітала і п. Люба Ковальчик з Едмонтону, давня приятелька «Дому надії», зі своєю товаришкою з Канади Марією і п. Євгеном Мазуркевичем, генеральним директором «Міст-тур», спільне українсько-канадське підприємство.

13 січня 2019 сестри організували у центрі «різдвяну зустріч друзів» - разом з Добродіями дому і присутніми дівчатами дякували Богові за Його любов і турботу, які часто проявляються через конкретних людей і їхні вчинки. У зустрічі взяла участь і с. Мирослава Яхимець, Провінційна Настоятелька, яка теж подякувала присутнім родинам за їхню діяльну участь в житті цього дому і подарувала кожній родині альбом «Служімо Господеві з радістю» і медалики з зображенням Пресвятої Богородиці і Преподобної Йосафати.

Дуже прикрасили цей вечір професійним і творчим виконанням колядок квінтет з Гарнізонного храму. Взагалі зустріч пройшла в невимушеній, радісній атмосфері. І накінець кожна родина отримали чудові імбирні пряники, виготовлені дівчиною Юлею, мешканкою соціального центру. А наступного дня сестри і дівчата знову гостинно приймали в домі поважних гостей – міністра охорони здоров’я України з 2007 – 2010 рр. Василя Михайловича Князевича з дружиною Марією. Гості були дуже задоволені спільно проведеним часом – з колядками і трапезою і пообіцяли, що при черговому приїзду у Львів обов’язково завітають до нашого дому.

Другий Святвечір в «Домі надії» пройде дещо незвично – сестри «прийдуть в гості» до дівчат - тобто дівчата самостійно готуватимуть вечерю, а сестри лише допомагатимуть продуктами і при потребі – порадами.

Ось так насичено і святково відзначили Різдво Христове спільнота сестер і дівчат з соціального центру «Дім надії».

С. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено