Новини


Реколекції для катехитів та вчителів Коломийської єпархії

24-26 березня 2019 року у Молодіжному центрі “Карпати” м. Яремче (Дора) проходили реколекції для катехитів та вчителів християнської етики Коломийської єпархії.

Зорганізувала таку приємну зустріч вчителів віри голова Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання Коломийської єпархії с. Єремія Іванишин, яка своїм добрим словом і молитвою, завжди надихає на нові роздуми, подолання духовних упадків та великої праці над собою.

Катехити успішно завершили І навчальний курс для педагогів за формаційною програмою духового розвитку та реалізації християнського покликання “Покликані до любові та витривалості” організований комісією УГКЦ у справах освіти та виховання і Громадською Спілкою “Католицька освіта” у кількості 10 академічних годин.

Духовний провід здійснював о. Петро Майба, СДБ, заступник голови Комісії УГКЦ у справах освіти та виховання. Основний акцент у своєму слові священик поклав на виховання дітей і молоді та на формацію педагогів і катехитів. У легкій та доступній формі викладу, опираючись на Боже Слово, провідник зумів увійти до сердець слухачів. Через його життєвий досвід, духовні та практичні поради кожен отримав цінні зерна любові, мудрості та доброти. Лейтмотивом кожної духовної науки була любов, як бажання добра для себе та для ближнього, що випливає з Божої любові до кожної людини. “Наша віра, – наголосив о. Петро у слові до присутніх, – це стосунки; віра опирається на Бога, який є Любов’ю, на образ і подобу якого ми є сотворені, для того, щоб, перебуваючи в єдності з ним, докладати зусилля для виконання того, що він нас просить у кожний момент життя”.

Надзвичайно приємним подарунком для учасників реколекцій став візит Преосвященного владики Василія Івасюка, Єпарха Коломийського. У теплій домашній атмосфері кожен з присутніх зміг прийняти до серця його цінні поради, збагачені глибокою життєвою мудрістю та щирістю.

В останній день духовних наук єпископ завітав із букетом розкішних білих троянд, подарувавши кожному по квітці. Це було надзвичайно вражаюче і приємно. Присутні спільно помолились, а владика Василій поблагословив і побажав плідної праці. Опісля катехити ( а це понад 20 людей) отримали іменні сертифікати та солодкий подарунок.

Щиро дякуємо Господу Богу за цей прекрасний час перебування разом, наповнення мудрістю та знаннями, приємні несподіванки та приємні враження, які переросли в незабутні спогади. Нехай зерна любові, так щедро засіяні в наші серця, зростуть і принесуть стократні плоди!

с. Єремія Іванишин, СНДМ та Христина Панькiв


© 2015.Усі права застережено