Новини


Сестри Служебниці з України представили в Канаді про соціальну діяльність Провінції Співстраждання Матері Божої

8 квітня 2019 року с. Мирослава Яхимець, Провінційна Настоятелька, і с. Єроніма Вовчак, директор соціального центру, відлетіли до Канади, щоб репрезентувати соціальну діяльність Сестер Служебниць НДМ в Україні, зокрема – соціального центру «Дім Надії». Сестри взяли участь у різних єпархіальних і парафіяльних зустрічах, т. зв. традиційному «весняному чаю», організованими Жіночою Лігою Українських Католицьких жінок Канади і Лицарями Колумба, організації чоловіків католиків.

Найбільші такі зустрічі відбулися у Вініпезі (близько 350 осіб ) та Едмонтоні (близько 100 осіб ). Відповідно у заходах брали участь Митрополит Вініпезький УГКЦ Лаврентій Гуцуляк і Владика Давид Мотюк, Єпарх Едмонтонський, а також численні парафіяни греко католицьких храмів і люди доброї волі.

Під час зустрічей с. Мирослава представила історію, а також соціальну, виховну і пасторальну працю Сестер Служебниць в Україні, а с. Єроніма поділилася інформацією і досвідом діяльності соціального центру «Дім надії». Присутні теж мали можливість переглянути документальний фільм про цей спільний українсько-канадійський соціальний проект, опісля присутні мали можливість поспілкуватися з сестрами. Вражали великий інтерес і любов до України, її теперішніх викликів і проектів в українських емігрантів, більшість з яких вже - канадійці українського походження 3-4 покоління. Взагалі, канадські українці – найбільша слов’янська діаспора на території Канади. Більшість з них вже не знають української мови, але мають велику повагу до свого походження, традицій, культури.

Крім вищеописаних зустрічей, сестри відвідали також Провінційний дім сестер в Торонто, реколекційний дім сестер в Анкастері, школу і дім опіки під проводом сестер для старших людей у Вінніпезі, а також – при храмі св. Димитрія в Торонто, і – численні храми УГКЦ в Торонто, Вінніпезі і Едмонтоні.

с. Єроніма Вовчак, СНДМ


© 2015.Усі права застережено