Новини


Свято Першої Сповіді і Урочистого Святого Причастя в Лондоні

36 дітей з Лондонської парафії Пресвятої Родини в суботу 25 травня вперше приступили до Святого Таїнства Сповіді. До цього дня вони готувались цілий навчальний рік. Не можу не поділитись з вами відповіддю однієї дитини після сповіді. Коли тато запитав: «Ну як ти почуваєшся, синку?» То почув незабутню відповідь: «В мирі». Кожна дитина пережила зустріч з люблячим Ісусом по своєму, але, можна з впевненістю сказати, що пережила цю зустріч. Також хочеться подякувати батькам, які теж показали добрий приклад своїм дітям та примирились з Богом, щоб у неділю 26 травня разом зі своїми дітьми прийняти Ісуса до своїх сердець.

Божественну Літургію очолив Преосвященний Владика Гліб Лончина, а співслужили йому о. Микола Матвіївський, парох катедри, о. Іван Білик, ЧНІ та о. Михайло Соловій. В цей недільний святковий день Урочистого Святого Причастя усі – і діти, і дорослі відчули як сильно нас любить Господь Бог. Його любов виявлялася на кожному кроці: і через ласкаву усмішку сонечка, коли діти процесійно заходили в Божий храм, і через літургійну молитву, яка заносилась спеціально за дітей та їх родини, і через люблячих батьків, хресних, бабусь та дідусів, які приїхали на свято з різних куточків світу… Але найбільшим подарунком для дітей став поцілунок Ісуса у Святому Причасті, яке вони отримали з рук Владики Гліба. Вкінці Божественної Літургії діти поділились своїми переживаннями у віршах і піснях. Кожна дитина отримала Сертифікат та цінний подарунок – Боже Слово на пам'ять про цей незабутній день у своєму житті. Господь ще встиг покропити з неба своїми ласками присутніх, але свято від того стало ще багатшим. Адже ніщо не може бути більш цінним, як спілкування, найперше з Богом, а потім – з своїми друзями за спільним столом.

Від імені всіх батьків складаємо щиру подяку усім катехитам, які готували дітей до цього свята, а саме: с. Бернадеті, СНДМ, та п. Галині Білинській, п. Галині Чупринюк та п. Анастасії Слізяк та с. Ірині Хомин, яка займалася з батьками, а також чудово прикрасила церкву квітами до свята.

Нехай це свято назавжди залишиться в пам’яті дітей та стане доброю нагодою до дружби з Ісусом, яка б ніколи не закінчилась!

с. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено