Новини


Різдвяна вистава-містерія «Далека дорога до Вифлеєму» відбулася у Лондоні

20 січня 2019 р. в катедральному залі при катедрі Пресвятої Родини в Лондоні відбулась неординарна подія. Катехити та активні парафіяни катедри на чолі з с. Бернадетою Ярославцевою, СНДМ, привітали Преосвященного Владику Гліба, всечесніших отців та вірних парафії Різдвяною виставою-містерією під назвою «Далека дорога до Вифлеєму». Ця вистава скоріше за все була своєрідною притчею. Ісус часто використовував такий спосіб проповіді для того, щоб за допомогою простих та очевидних речей пояснювати своїм слухачам про духовні речі. Так, головним героєм Різдвяної історії був слимак на ім’я Фердінанд, який під час своєї подорожі до місця народження Спасителя зустрічав багато інших персонажів, з якими провадив діалог. Ця історія надихнула кожного з присутніх до роздумів над своїм життям: ким я є? що чи кого я шукаю в житті? що в моєму житті є на першому місці? чи є в моєму житті місце для Бога?

Учасники Різдвяної історії також виконали чудові колядки: як сучасні, так і старовинну лемківську. В залі не залишилось нікого байдужого, але найбільше раділи діти. Бо для них відбулась справжня містерія. Після виступу учасники отримали багато слів подяки та захоплення. Треба віддати належне - декорації та костюми учасників були відмінні. Всі отримали масу задоволення, а різдвяний настрій наповнив серце кожної людини, яка була присутня на виступі. Сподіваємось, цю Божу радість кожний занесе до свого дому, щоб в кожному серці міг народитись маленький Бог.

Також катехити від себе та всіх парафіян катедри привітали Генерального вікарія та пароха катедри о. Андрія Хому з Днем його народження, яке він святкував саме цього дня. Згідно з давнім українським звичаєм усі присутні заспівали для отця Андрія «Многая літа» та подарували розкішні червоні троянди.

Велика подяка усім катехитам та учасникам цього дійства. А вся слава - новонародженому Ісусу, який прийшов у цей світ беззахисним немовлям, щоб кожен з нас знайшов Його на дорозі свого життя та дав Йому захист у своїй душі.

Христос рождається! Славіте Його!

С. Бернадета Ярославцева, СНДМ


© 2015.Усі права застережено